دبیر ستاد توسعه زیست فناوری:

پشتیبانی از زیست فناوی وابستگی به واردات دارو را از بین می برد

پشتیبانی از زیست فناوی وابستگی به واردات دارو را از بین می برد

به گزارش آزینیک دبیر ستاد توسعه زیست فناوری  معاونت علمی رئیس جمهوری اظهار داشت:  اگر حمایت لازم از زیست فناوری صورت گیرد،  وابستگی به واردات دارو از بین می رود، اما متاسفانه این اعتقاد که با بهره گیری از نوآوری واردات کنترل می شود، وجود ندارد.


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، مصطفی قانعی روز سه شنبه در نخستین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته در هتل المپیک گفت: اگر دستاوردی در حوزه دارویی داریم، تلفیقی از کار ملی بوده که نیروی انسانی اثر گذار در آن فعالیت داشته اند.
وی افزود: در حوزه زیست فناوری باید با زبان اقتصاد آشنا باشیم تا به این حوزه توجه گردد. چاره این است که تا زمانی که مسئله بیوتکنولوژی، مسئله نخست مسئولان نشود، این مشکل حل نمی گردد و اقتصاد کلان به این سمت نمی آید.
قانعی گفت: حوزه زیست فناوری باید به یک بلوغی برسد که کارهای بزرگ را انجام دهد. متاسفانه در حوزه غذا و امنیت غذا که وابسته به علم بیو است واردکننده اول هستیم. در حوزه بیو فراخوان زدیم که در این عرصه شرکتها حضور پیدا کنند. تا ۲ سال قبل از زیست فناوری دریا غافل بودیم و به این حوزه ورود کردیم و حالا ظرفیت های زیادی وجود دارد.
وی اظهار داشت: در حوزه واکسن رازی و پاستور حمایت لازم را نداشته اند، اما در سه سال اخیر واکسن به بخش دانش بنیان خصوصی سپرده شد که بسیار راه گشا بود. واکسن پدافند غیر عامل و امنیت ملی است.
قانعی عنوان کرد: اگر می خواهیم زیست فناوری مسئله نخست شود، باید در مسئله کلان کشور جا باز کند که تا کنون این اتفاق نیفتاده است. متاسفانه این اعتقاد وجود ندارد که با نوآوری و فناوری مسئله واردات کنترل شود. در صورتیکه این مساله باید به مسئله راهبردی تبدیل گردد.
وی اشاره کرد: در این خصوص در معاونت علمی، شتاب دهنده های زیست تشکیل و صندوق حمایتی به مبلغ ۹۰ میلیارد تومان بوجود آمد. حالا شتاب دهنده و صندوق شتاب پذیر داریم و تنها این حوزه نیاز به مدیریت دارد.
قانعی عنوان کرد: ایران این قدرت را دارد که زیست فناوری را به دیپلماسی تبدیل کند و از اهرم فشار کپی مولکول های دارویی برای پیشبرد دیپلماسی استفاده نماید.
وی اشاره کرد: کاهش واردات باید دغدغه وزرا شود. در این صورت توجه به نوآوری و فناوری افزایش می یابد.
قانعی اشاره کرد: تنها حوزه ای که فاصله غنی و فقیر را کم می کند، عدالت اجتماعی را بالا می برد و تراز کشور را در میان الملل افزایش می دهد، حوزه زیست فناوری است.



منبع:

1399/11/07
13:17:56
0.0 / 5
534
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
آزینیک