با كاهش تولید عوامل التهابی؛

ترمیم لطمه های مفصلی با سلول بنیادی امكان پذیر شد

ترمیم لطمه های مفصلی با سلول بنیادی امكان پذیر شد

آزینیك: پژوهشگران در تحقیقات خود نشان دادند كه استفاده از كندروژنین و كوركومین در كنار كره های سلولی متشكل از سلول های بنیادی مزانشیمی برای ترمیم لطمه های مفصلی در مقیاس آزمایشگاهی تاثیر دارد.



به گزارش آزینیک به نقل از مهر، ترمیم لطمه های وارد شده به مفاصل به سبب توان اندک این بافت در خود ترمیمی و ایجاد التهاب در محل آسیب، بسیار دشوار است. تا حالا پژوهش های مختلفی برای ترمیم مفاصل لطمه دیده انجام شده است اما هر یک از روش های پیشنهادی منافع و معایب خودرا داشته اند و تا حالا درمان قطعی برای این دسته از لطمه ها معرفی نشده است.
یکی از روش های ترمیم مفصل می تواند استفاده از ساختاری متشکل از کره های سلولی باشد که از سلول های بنیادی مزانشیمی ساخته شده اند. باتوجه به توانایی این سلول ها در برهم کنش های بین سلولی، تقسیم و تمایز به بافت هدف، سود جستن از کره های سلولی تشکیل شده از آنها در کنار هم بعنوان بلوک های ساختمانی برای ترمیم مفصل لطمه دیده موثر بنظر می رسد.
به همین منظور پژوهشگران پژوهشی طراحی کردند که طی آن برای ترمیم لطمه وارده به مفاصل از کره های سلولی متشکل از سلول های بنیادی مزانشیمی استفاده شد که درون آنها ریزذرات ترشح کننده کارتوژنین (به عنوان ماده القاکننده تمایز به مفصل) قرار داده شده بود.
علاوه بر این، کره های مذکور درون هیدروژلی از جنس ژلاتین متاکریلویل و کورکومین (که دارای خواص ضدالتهابی هستند) قرار داده شده، به محل لطمه مفصلی در حیوان مدل آزمایشگاهی انتقال یافتند. میزان ترمیم در مفصل دریافت کننده پیوند با روش های آزمایشگاهی بررسی گردید.
نتایج این پژوهش که در مجله بین المللی Stem Cell Research & Therapy به چاپ رسیده است، نشان داد حضور کارتوژنین درون کره های سلولی منجر به القای سلول های بنیادی مزانشیمی برای تمایز به سلول های مفصل می شود.
همچنین مطالعات آزمایشگاهی نشان داد حضور کورکومین منجر به کاهش تولید عوامل التهابی به وسیله سلول های بنیادی مزانشیمی می شود؛ و در بدن حیوان مدل دریافت کننده پیوند، حضور کورکومین موجب شد بافت مفصلی حاصل ساختاری نزدیک تر به مفاصل طبیعی داشته باشد.
نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از کندروژنین و کورکومین در کنار کره های سلول های بنیادی مزانشیمی می تواند ترمیم لطمه های مفصلی را بهبود بخشد.
دکتر فاطمه باقری، نگار عسگری، دکتر محمدرضا باغبان اسلامی نژاد و همکارانشان در دانشگاه تربیت مدرس، پژوهشگاه رویان و آبو آکادمی فنلاند این پروژه را به نتیجه رساندند.

1399/07/25
15:36:10
5.0 / 5
1296
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
آزینیک