ارتباطات در خاموشی وقتی باتری ها توان ادامه ندارند

ارتباطات در خاموشی وقتی باتری ها توان ادامه ندارند

به گزارش آزینیک، با نزدیک شدن به فصل تابستان و با افزایش مصرف برق و در نتیجه اعمال برخی خاموشی ها در کشور، حوزه ارتباطات هم از این مورد بی تأثیر نمی ماند و آنگونه که مسؤلان می گویند خاموشی های ناشی از قطعی برق که صدمه زیادی به زیرساخت های ارتباطی وارد می نماید که با باتری های موجود در این سایت ها هم قابل پیشگیری و جبران نیست.



به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، ناترازی برق به معنای ناتوانی شبکه در تأمین میزان برق مورد نیاز مصرف کنندگان در بعضی ساعات خاص روز است؛ وضعیتی که معمولا در ماه های گرم سال و هم زمان با بالا رفتن مصرف وسایل سرمایشی بروز می کند. وزارت نیرو برای مواجهه با این وضعیت بحرانی، بر مدیریت مصرف تمرکز کرده و از تدوین ۳۶ بسته مدیریت مصرفی برای تابستان اطلاع داده است.

این بسته ها مقرر است با استفاده از ابزارهایی مانند کنتورهای هوشمند و پایش لحظه ای مصرف، بار مصرفی را تا حدود ۱۰ هزار مگاوات کاهش دهند. تجربه سالهای گذشته هم نشان داده که بدون مشارکت مردم و صنایع، عبور از اوج بار تابستان امکانپذیر نخواهد بود.

صنعت ارتباطات همچون حوزه هایی است که از این مورد بی تأثیر نمی ماند، در این خصوص هوشمندسازی انرژی به شکل جدی مورد پیگیری قرار گرفت چونکه این مورد در دنیای امروز به مساله ای مهم برای بهبود کیفیت زندگی و رضایت شهروندان تبدیل گشته و این تغییرات می تواند نقش موثری در کاهش مصرف انرژی، صرفه جویی در زمان و افزایش امنیت داشته باشد.

بارها تاکید شده است که باید برای شخصیت های حقیقی و حقوقی پروفایل های انرژی مشخص کرد تا آنان بدانند سهمشان از حامل های انرژی چه قدر بوده و چه میزان مصرف انرژی داشته اند.

بنابراین سال قبل وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات کشور برنامه ملی رفع ناترازی انرژی را با کمک وزارت نفت، نیرو و سازمان برنامه بودجه پیشنهاد دادند تا با استفاده از ابزارهای هوشمند و سیستم های برپایه فناوری اطلاعات برای هر فردی یک پروفایل انرژی درست شود و همه اشتراکات آب، برق و گاز و موارد دیگر در حوزه انرژی، در رابطه با پروفایل گفته شده، مشخص شود تا افراد تکلیف خویش را بدانند و در آن اعتبار انرژی به افراد داده شود.

بر این اساس اعلام گردید اشخاصی که به میزان مصرفشان از اعتبار انرژی استفاده می نمایند، می توانند مازادش را در بازار عرضه کنند. یعنی اگر کسی صرفه جویی کرد، از محل صرفه جویی درآمدی برای او ایجاد می شود و شخصی هم که مازاد مصرف دارد، می تواند از بازار آنرا بگیرد. با این شیوه پیشبینی می شود که مردم بین ۱۵ تا ۲۰ درصد صرفه جویی کنند.

در این راستا سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- به تازگی از ادامه کوشش برای کاهش ناترازی ها در کشور اطلاع داده و گفته است خاموشی های ناشی از قطعی برق که صدمه زیادی هم به زیرساخت های ارتباطی وارد می کند، با باتری های موجود در این سایت ها قابل پیشگیری و جبران نیست و باتری سایت های ارتباطی در همه جای جهان کارکرد محافظتی از تجهیزات را دارند و نمی توان روی آنها برای جبران ناترازی ها و جلوگیری از قطع شدن فعالیت سایت های ارتباطی در زمان خاموشی ها حساب کرد.

در همه جای جهان باتری های سایت های ارتباطی فقط برای حفاظت از تجهیزات ارتباطی استفاده می شوند و قرار نیست ناترازی انرژی را جبران کند.

بررسی ها و اعلام کارشناسان از آن حکایت می کند که این باتری ها به صورت میانگین می توانند ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تجهیزات را حفظ کنند و کارکردشان اینست که اگر جریان برق وصل نشد، تجهیزات را آرام خاموش کنند تا در اثر قطعی ناگهانی برق صدمه وارد نشود. ازاین رو این باتری ها نمی توانند به حل مشکل ناترازی ها کمک کنند و سایت های ارتباطی را در زمان خاموشی ها روشن نگه دارند تا پوشش آنتن و اینترنت همراه برقرار بماند.



استفاده از باتری برای دستگاههای بی تی اس و مشکلاتی که امکان دارد که به دنبال قطعی برق ایجاد شود، مدتی است مطرح می شود اما باید به این نکته توجه کرد استفاده از باتری ایستگاههای بی تی اس برای زمانی بود که شرایط برق کشور نرمال باشد و در قطعی یک الی دو ساعته این ایستگاه ها از باتری ها برای زمان محدودی استفاده می کردند اما حالا چند اتفاق افتاده است.

یکی این که امکان دارد به خوبی از این باتری های تهیه و نصب شده نگهداری و حتی تعویض نشده باشد؛ ازاین رو امروز برای سایت های بی تی اس باید تاب آوری چهار ساعته درنظر گرفته شود.

بحث دیگری که باید به آن توجه کرد اینست باتری هایی که برای ایستگاههای موبایل دیده اند، برپایه ظرفیت روزی بوده که برای سایت طراحی شده است. در واقع وقتی سایتی طراحی می شود یک ظرفیتی پوششی و عرضه سرویس دارد. آن ایستگاه ها روزی که محاسبه باتری برایش انجام شده، هم قلمرو پوششی اش بزرگ شده، هم ظرفیت مصرفی بالا رفته و هم سرویسهای جدید به آن اضافه شده است ازاین رو آن طراحی دیگر جواب نمی دهد.

محمد محسن صدر- معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران- که سال قبل از جزئیات بسته پیشنهادی حل ناترازی انرژی در کشور اطلاع داده بود در مسافرت اخیر خود به مازندران در اینباره توضیح داده است برنامه ملی رفع ناترازی انرژی توسط وزارت ارتباطات تدوین و به رئیس جمهور و سران قوا عرضه شده و الان درحال اجراست. این برنامه با تمرکز بر تحلیل داده و همراهی اجتماعی، به جای افزایش تولید، بر مدیریت بهینه مصرف تاکید دارد.



1404/02/23
10:12:19
0.0 / 5
8
تگهای خبر: ارتباطات , امنیت , انرژی , اینترنت
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
لینک دوستان آزینیك
آزینیک