گسترش همکاریهای دوجانبه تهران و بلگراد در حوزه های علمی و فناورانه

گسترش همکاریهای دوجانبه تهران و بلگراد در حوزه های علمی و فناورانه

به گزارش آزینیک، در دیدار معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان با قائم مقام وزیر علوم صربستان، گسترش همکاریهای دوجانبه در زمینه های مختلف علمی و فناوری و بررسی زمینه های دستیابی به تفاهمنامه فعالیت مشترک در حوزه هوش مصنوعی مورد بررسی قرار گرفت.



به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، احسان چیت ساز - معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در بخشی از برنامه های سفر سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران به صربستان، در ساختمان وزارت علوم این کشور با میروسلاو تراژانوویچ، قائم مقام وزیر علوم، توسعه فناوری و نوآوری صربستان دیدار و گفت و گو کرد.

در این دیدار دو طرف پیرامون گسترش همکاریهای دوجانبه در زمینه های مختلف علمی و فناوری با محوریت هوش مصنوعی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

چیت ساز در این نشست ضمن اشاره به سابقه موفق همکاری دو کشور، اظهار نمود: تکنولوژی های جدید نظیر هوش مصنوعی زمینه ای مناسب برای تعمیق همکاریهای دو کشور به حساب می آید و به واسطه آن میتوان ضمن هوشمندسازی، رفاه مردم و اقتصاد ملت ها را متحول کرد.

وی بر آمادگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران برای دستیابی به برنامه اقدام مشترک در زمینه توسعه همکاری ها در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد.

به گفته چیت ساز، این تفاهمنامه می تواند دارای محورهای دیگری همچون ایجاد لابراتوار های مشترک هوش مصنوعی، اشتراک منابع پردازش، تجربیات تنظیم گری و حکمرانی کلان داده، به اشتراک گذاشتن منابع محاسباتی و توسعه اکوسیستم فعال در حوزه تکنولوژی های جدید باشد.

معاون وزیر ارتباطات در ادامه سرمایه گذاری مشترک در حوزه توسعه کسب وکارهای فعال در حوزه هوش مصنوعی و فراهم کردن امکان حضور کسب وکارهای ایرانی در صربستان و بالعکس را از دیگر موضوع هایی عنوان نمود که دو کشور می توانند با یکدیگر همکاری کنند.

چیت ساز، همینطور سرمایه گذاری دو کشور در زمینه توسعه منابع انسانی و تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه هوش مصنوعی را مورد تاکید قرار داد.

قائم مقام وزیر علوم صربستان هم ضمن استقبال از دستیابی به برنامه اقدام مشترک با جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: ما هم آمادگی داریم با به اشتراک گذاشتن منابع محاسباتی و تجربیات خود، به تقویت اکوسیستم استارتاپی و کسب و کار در هر دو کشور کمک نماییم.

میروسلاو تراژانوویچ با اشاره به اینکه "صربستان تاکید بسیار ویژه ای برای ایجاد و توسعه زیرساخت های هوش مصنوعی دارد"، اظهار داشت: حالا حدود ۸۰۰ شرکت استارتاپی در زمینه هوش مصنوعی در این کشور فعالیت دارند.

سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، عصر روز سه شنبه (۷ اسفندماه) در رأس هیئتی در قالب پیشبرد برنامه توسعه «دیپلماسی فناوری» و به دعوت رسمی «دیان ریستیج»، وزیر اطلاعات و مخابرات صربستان، راهی بلگراد، پایتخت این کشور شد.

تقویت همکاریهای دوجانبه در حوزه هایی همچون تکنولوژی های جدید بخصوص هوش مصنوعی، پست، صادرات تجهیزات مورد نیاز شبکه ارتباطی همچون فیبر نوری همچون برنامه های این سفر به حساب می آید.





منبع:

1403/12/09
08:46:32
0.0 / 5
280
تگهای خبر: ارتباطات , تكنولوژی , سرمایه گذاری , فناوری
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لینک دوستان آزینیك
آزینیک