معاون علمی رییس جمهور تاكید كرد؛

توسعه هوش مصنوعی در گروی تأمین زیرساخت های پردازش داده است

توسعه هوش مصنوعی در گروی تأمین زیرساخت های پردازش داده است

به گزارش آزینیک، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، داده را مهم ترین لازمه توسعه هوش مصنوعی دانست و اظهار داشت: توسعه این فناوری در کشور در گروی فراهم کردن زیرساخت های پردازش داده در بخش خصوصی است.



به گزارش آزینیک به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، برگزیدگان جشنواره «مصنوعی و آینده پژوهش» طی مراسمی که با حضور روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری و علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد، معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
دهقانی با بیان اینکه تسلط بر فناوری هوش مصنوعی بعنوان یکی از فناوری های تحول آفرین، لازمه اقتدار و ارزش آفرینی است، اضافه کرد: امروزه علم و فناوری به عاملی برای خلق ثروت و قدرت تبدیل گشته و این در شرایطی است که در گذشته، علم صرفا مولفه ای از فرهنگ و تمدن به شمار می رفت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: دانشمندان قرون ۱۸ و ۱۹ هرچند دانشمندان برجسته و تراز زمانه خود بودند اما وضع مالی چندان مناسبی نداشتند اما از دوره ای به بعد زمانیکه علم، فناوری و در نتیجه ارزش و ثروت ایجاد کرد به یک عامل ثروت افرین تبدیل شد. به صورتی که امروز علم و فناوری علاوه بر اینکه یک عامل فرهنگی تمدنی و ثروت آفرین هستند به یک عامل قدرت ساز تبدیل گشته اند.
وی با بیان اینکه فناوری، انسان را از بیرون تقویت و از درون تضعیف می کند، افزود: درست از هنگامی که فناوری ماشین به زندگی بشر وارد شد، انسان توانست کارهای عظیم و خارق العاده ای را در محیط پیرامون خود تحقق ببخشد، سازه های عظیم ایجاد نماید، کارخانه های بزرگ و با حجم تولید بالا تأسیس کند و تجهیزات پیشرفته بسازد. به تناسب این رشد اما عضلات انسان کم تر مورد استفاده قرار گرفت و تضعیف شد به صورتی که طی گذر نسل ها، انسان امروزی نسبت به یک یا دو سده قبل خود، عضلات ضعیف تری دارد. حتی فرزندان این نسل، نسبت به بچه هایی که سالهای قبل و قبل از ظهور فناوری ماشین متولد شده اند بنیه عضلانی ضعیف تری دارند. فناوری شبکه های اجتماعی این توانایی را به انسان داد که بدون سفر به دوردست، گروههای دوستی و تعاملات اجتماعی داشته باشند یعنی بیرون را تقویت کرد ولی در بنیان خانواده تضعیف ایجاد کرد و انسان امروز درون گراتر از گذشته است.
هوش مصنوعی دوران هایی داشته و از شبکه های عصبی شروع شده و امروز که هوش مصنوعی مولد را داریم به نقطه ای رسیده که می تواند فکر، طراحی و تحلیل کند. آنچه که امروز در چارچوب نرم افزارها و ابزارهای هوش مصنوعی برجسته شده و مورد استفاده قرار می گیرد، گوشه های کوچکی از ابعاد هوش مصنوعی است و گستره نقش آفرینی و میدان عمل این فناوری، بسیار فراتر از این ها است. این فناوری تا جایی پیش رفته که داروهای جدید به کمک هوش مصنوعی طراحی می شوند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با تاکید بر اینکه همان گونه که فناوری ماشین عضلات انسان را هدف قرار داد، هوش مصنوعی تفکر و مغز انسان امروز را هدف قرار می دهد افزود: با گسترش هوش مصنوعی و استفاده کم تر انسان از مغرش، بعید نیست در آینده، منتظر بشری باشیم که مغز کوچک تری دارد. این یک حقیقت است و ابداً موضوعی فانتزی نیست و این تغییر و تحول ژنتیکی اجتناب ناپذیر خواهد بود.
وی با بیان اینکه این فناوری، مشاغل جدید را هم هدف قرار می دهد، اضافه کرد: فناوری ماشین، شغل های کارگری را تهدید کرد و با آمدن فناوری های ارتباطی و موبایل، مشاغل سنتی مخابرات از بین رفتند. امروز ظهور هوش مصنوعی، شغل های مدرن و مبتنی بر اندیشه و تفکر را هدف قرار داده است. وجه تمایز انسان و حیوان قدرت تعقل و تفکر اوست و هوش مصنوعی، دقیقا همین وجه تمایز یعنی قدر تعقل، تجریه و تحلیل را تحت تاثیر قرار می دهد.
دهقانی با بیان اینکه هوش مصنوعی در آینده ای بسیار نزدیک، جهان را به دو بلوک صاحبان فناوری هوش مصنوعی و مصرف کنندگان تحت کنترل این فناوری تقسیم خواهد کرد، افزود: ارتش ها در گذشته با تعداد سرباز و امروز با تعداد تجهیزات سنجیده می شوند. سطح علمی یک جامعه هم در این دوره نه با تعداد نخبگانش بلکه با تعداد پردازنده های هوش مصنوعی، تجهیزات و ابزارهای مبتنی بر این فناوری سنجیده خواهد شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با بیان اینکه موج فناوری هوش مصنوعی بسیار سریع و با دامنه اثر عمیق خواهد بود، افزود: فناوری ها مانند موج هستند که یک دامنه حرکت، اوج و فرود دارند. مثلا موج اقتصاد دیجیتال که در کمتر از ۱۰ سال همه حوزه ها را درنوردید. فناوری هوش مصنوعی یک دامنه زمانی تحول آفرینی بسیار کوتاه تر و اوج بسیار بلندتری خواهد داشت که نشان دهنده فرصت زمانی بسیار اندک برای تسلط بر این فناوری و عمق تأثیرگذاری بسیار بیش تر این فناوری خواهد بود. بر همین مبنا هوش مصنوعی می تواند یک حوزه مخرب، بر هم زننده و یا در عین حال تحول آفرین و سازنده باشد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به ملزومات تسلط بر حوزه هوش مصنوعی اظهار داشت: یکی از اصلی ترین لازمه های هوش مصنوعی، «داده» است. هوش مصنوعی برای پیشبرد خود باید سوار اقتصاد دیجیتال شود که ابعاد مختلف اقتصاد دیجیتال، همچون حوزه داده، به صورت کامل در کشورمان پیاده سازی نشده است. اگر موج اقتصاد دیجیتال به صورت کامل وارد کشور می شد اساسا شاهد تغییرات چشمگیرتری در حوزه هوش مصنوعی می بودیم. اصل هوش مصنوعی، داده است. داده به هوش مصنوعی می آموزد، آنرا گسترش می دهد و در تغییر و تحولات جامعه نقش آفرینی می کند. مدلهای بزرگ و سخت افزارهای بزرگ، جزو دومین و سومین مؤلفه های لازم برای توسعه هوش مصنوعی هستند.
دهقانی با بیان اینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملی یک منبع پرارزش برای تأمین «داده» عمیق و گسترده است، افزود: کم تر زیرساختی همچون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران داریم که داده های وسیع و عمیق در این حجم و ابعاد در اختیار داشته باشد. این سازمان، یک معدن بسیار وسیع و عمیق از داده ها در اختیار دارد و اگر قرار باشد به توسعه هوش مصنوعی توجه گردد، مبدا آن همین سازمان اسناد خواهد بود. اگر این داده ها را در راه توسعه هوش مصنوعی استفاده نماییم می توانیم در توسعه و تحول تمدنی تأثیرگذار باشیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ضمن اشاره به پشتیبانی از پردازش این داده ها به کمک مردم و شرکتهای دانش بنیان اظهار داشت: این کار مهم، به دست بخش خصوصی محقق می شود و دستگاههای دولتی صرفا می توانند تسهیلگر باشند تا مردم، شرکتهای دانش بنیان و دیگر شرکت ها انتفاع ببرند و انتفاع برسانند. رشد اقتصاد دیجیتال در کشور هم مرهون تلاش مردم بود و دولت صرفا زیرساخت های ارتباط دیجیتال را فراهم نمود، ازاین رو اگر زیرساخت لازم برای توسعه فناوری و استفاده از داده ها به دست شرکتهای دانش بنیان و مردم توسعه پیدا کند می توانیم شاهد تحولی در هوش مصنوعی باشیم.


منبع:

1402/10/27
15:43:17
0.0 / 5
218
تگهای خبر: دانش بنیان , دیجیتال , سخت افزار , فناوری
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
آزینیک