ساخت سنسور نانوسیمی برای تشخیص آمونیاك با حساسیت بالا
آزینیك: پژوهشگران دانشگاه ماساچوست با بهره گیری از نانوسیم، سنسوری ساخته اندكه می تواند آمونیاك را با حساسیت بسیار بالا شناسایی كند.
به گزارش روز چهارشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پژوهشگران دانشگاه ماساچوست اخیرا مقاله ای به چاپ رساندند که در آن جزئیات مربوط به ساخت نوعی سنسور گازی را گزارش کردند، سنسوری که حساسیت بسیار بالا و قابلیت توسعه برای تشخیص مواد مختلف را دارد.
این سنسور از نانوسیم های پروتئینی رسانای بار الکتریکی ساخته شده است، نانوسیم هایی که از نوعی باکتری مشتق شده است، این سنسور قابلیت استفاده در طیف وسیعی از حوزه ها همچون ادوات الکتریکی را دارد.
بیش از سه دهه است که درک لاولی ژئوباکتر را در لجن های رودخانه کشف کرده است، این میکروب ها که ساختار فیلامنت پروتئینی شبیه به مو دارند را می توان در مقیاس نانو بعنوان سیم بهره برد.
این نانوسیم ها می توانند برای انتقال مواد غذایی یا ایجاد ارتباط با دیگر باکتری ها مورد استفاده قرار گیرند، الکساندر اسمیت نویسنده اول مقاله این پروژه اظهار داشت: که این گروه تحقیقاتی این سنسور را ابتدا برای اندازه گیری آمونیاک طراحی کردند چونکه این ماده برای کشاورزی، محیط زیست و زیست پزشکی اهمیت زیادی دارد؛ بعنوان مثال، وجود آمونیوم در بازدم انسان می تواند نشانگر بیماری باشد، در صورتیکه در طیور وجود گاز آمونیوم برای سلامت و آسایش طیور لازم است و از نزدیک باید کنترل شود، اگر این کار انجام نشود تولید مرغداری ها به خطر می افتد.
وی اظهار داشت: هر بار که ما آزمایش جدیدی انجام می دهیم، خوشحال می شویم چونکه انتظار نداشتیم که این حسگرها به این خوبی کار کنند.
یائو از پژوهشگران این پروژه اضافه کرد: این حسگرها به ما امکان می دهند که سنجش دقیق انجام دهیم، بطوریکه حساسیت این حسگرها بسیار بهتر از سنسورهای الکتریکی پیشین است.
لاولی اظهار داشت: این نخستین بار است که سنسور نانوسیمی ایجاد می شود، ما می خواهیم تا این حسگرها را به شکلی توسعه دهیم که از آن بتوان برای تشخیص مواد مختلف استفاده نمود. ما هم اکنون روی تنظیم این سنسور و استفاده از آرایه هایی از مواد مختلف کار می نماییم.
منبع: آزینیك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب