رئیس اداره بیماری های مزمن تنفسی وزارت بهداشت خبر داد

آمار ۱۰ درصدی شیوع آسم در کشور

آمار ۱۰ درصدی شیوع آسم در کشور

به گزارش آزینیک، رییس اداره بیماریهای مزمن تنفسی وزارت بهداشت اظهار داشت: با اقدامات، ارزشیابی ها و نتایج به دست آمده از سالهای قبل، خوشبختانه درحال آماده سازی زیرساخت و خرید تجهیزات در کل کشور هستیم تا بتوانیم اقدامات کنترلی مناسبی را برای بیماران آسم داشته باشیم.


به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، دکتر مهدی نجمی به مناسبت سی امین سالگرد بزرگداشت روز جهانی آسم اظهار داشت: هر ساله (gina) که یک ائتلاف جهانی برای پیشگیری و کنترل بیماری آسم می باشد، نخستین سه شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم معرفی می کند و در این روز به کشورها پیشنهاد می دهد که برنامه هایی در امتداد اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه به این بیماری، عوامل خطرناک ایجاد کننده این بیماری و راه های پیشگیری و کنترل طراحی نمایند.
وی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی این روز، حساس کردن مسئولین و سیاست گذاران به ویژه در زمینه بهداشت است تا هم اندیشی برای پیشگیری و کنترل بیماری صورت گیرد.
نجمی افزود: شعار امسال روز جهانی آسم "مراقبت آسم برای همه" می باشد و هدف از انتخاب این شعار این است که دسترسی به خدمات تشخیص، درمان و مراقبت بیماری آسم را برای همه جامعه به ویژه برای بیماران فراهم نماییم و ما نیز در وزارت بهداشت از چند روز پیش اهتمام کرده ایم اطلاع رسانی های مناسبی را توسط رسانه ها داشته باشیم تا بتوانیم مسئولین را برای این بیماری حساس نماییم.
نجمی گفت: از آبان ماه سال ۹۸ و بصورت پایلوت در ۷ دانشگاه علوم پزشکی بصورت سطح بندی شده از بهورز، مراقب سلامت و سپس پزشک خانواده و در صورت نیاز ارجاع به سطوح تخصصی جهت کنترل بیماری آسم اقدام کردیم و توانستیم چرخه ارائه خدمات تشخیص، درمان و کنترل بیماری را انجام دهیم از سال قبل اقدامات انجام شده ارزشیابی شد که خوشبختانه اثربخشی برنامه ثابت شد و به این نتیجه رسیدیم که می توانیم بیماران آسم را شناسایی کرده و با درمان مناسب و استاندارد، پیگیری و مراقبت از بیماران آسم را انجام دهیم.
رییس اداره بیماریهای مزمن تنفسی وزارت بهداشت افزود: با اقدامات، ارزشیابی ها و نتایج به دست آمده از سالهای قبل، خوشبختانه درحال آماده سازی زیر ساخت و خرید تجهیزات برای اجرای مرحله اول ادغام هستیم و به همه دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ گردیده تا هر دانشگاه شهری با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار را در مرحله اول انجام دهند و در مراحل بعد این طرح گسترش یابد.
نجمی درباب عوامل خطر بروز آسم، اظهار داشت: عوامل خطر این بیماری طیف گسترده ای دارد. فراموش نکنیم که ژنتیک نقش بسیار مهمی در بروز آسم دارد و کسانی که سابقه فردی یا خانوادگی آسم، آلرژی و اگزما داشته باشند، مستعد مبتلاشدن به آسم هستند؛ البته برخی عوامل و شرایط محیطی هم زمینه را برای ظهور علایم آسم در فرد مستعد مبتلاشدن به وجود می آورد که این عوامل خطر محیطی شامل بوهای تند مانند بوی رنگ و عطر، آلودگی هوا، دود اسپند، هیزم، قلیان، سیگار، کپک ها و قارچ ها، گرده های گل و گیاه، پَر، پوست یا موی حیوانات خانگی، سوسک حمام، چاقی، عدم دریافت شیر مادر در دو سال اول تولد، استفاده از فست فودها و سبک زندگی نادرست است. همین طور بندپایان میکروسکوپی موجود در قالی ها و قالیچه ها و عروسک های پشمی می توانند در فعال شدن آسم فرد موثر باشند. برخی نیز به سبب شرایط محیط کاری و در تماس بودن با آلاینده ای خاص در معرض خطر مبتلاشدن به آسم هستند؛ به عنوان مثال شاغلان صنایع رنگ سازی، چوب بری و نانوایی در معرض خطر هستند.
وی درباه نقش آلودگی هوا در بروز آسم نیز اظهار داشت: آلودگی هوا هم می تواند تاثیراتی داشته باشد، اما در مورد بیماری آسم عنوان می شود که فرد می بایست استعداد ژنتیکی مبتلاشدن هم داشته باشد، اما قرار گرفتن در معرض عوامل محرک می تواند موجب بروز بیماری یا در افراد بیمار، سبب تشدید بیماری شود.
رئیس اداره بیماریهای مزمن تنفسی وزارت بهداشت درباره ی میانگین موارد بروز آسم در کشور، اظهار داشت: مبتلایان به آسم بطور معمول بوسیله پیمایش ها شناسایی می شوند و بررسی تعداد بیماری هایی که شیوع بالایی در کشور دارند به اینگونه نیست که فرد به فرد بتوانیم بیماران را شناسایی نماییم. بدین سبب برمبنای پیمایش هایی که انجام می دهیم، بر جمعیتی مشخص مطالعه به انجام می رسد و برمبنای آن به کل کشور تعمیم داده می شود.
وی اظهار داشت: برمبنای آخرین آمار، بروز آسم در جمعیت کودکان و نوجوانان حدود ۱۱ درصد و در جمعیت بالغین حدود ۹ درصد برآورد می شود و به طور متوسط شیوع علایم آسم در کل جمعیت ۱۰ درصد است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، نجمی به داروی بیماران آسم نیز اشاره نمود و اظهار داشت: برخی شرکت های ایرانی داروهای بیماران آسم را تولید می کنند که دراین زمینه شاهد می باشیم که روز به روز توانمندی شرکت های تولید داخل و میزان دسترسی به داروها بالا رفته ولی گاهی باتوجه به خللی که ایجاد می شود نیاز به واردات احساس شده است.
وی اظهار داشت: اسپری های تنفسی بطور معمول تحت پوشش بیمه هستند ولی متاسفانه هنوز درصد زیادی از هزینه ها را بیماران پرداخت می کنند و دراین زمینه امیدواریم با گسترش برنامه ها در کل کشور، بیمه ها همراهی بهتر و مناسبی را برای افزایش پوشش بیمه ای داروی بیماران آسم داشته باشند.
رئیس اداره بیماریهای مزمن تنفسی وزارت بهداشت در آخر اظهار داشت: فردا ۱۲ اردیبهشت ماه و همزمان با سی امین سالگرد بزرگداشت روز جهانی آسم، همایشی با همکاری مرکز تحقیقات آسم و آلرژی دانشگاه تهران و انجمن آسم و آلرژی در محل مرکز طبی کودکان تهران و با حضور پزشکان خانواده و همین طور برنامه هایی در تمام دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور با موضوعات و عناوین مختلف همچون چالش ها و تازه های بیماری آسم و همین طور سیاست های وزارت بهداشت برای کنترل و پیش گیری از بیماری آسم برگزار می شود.



1402/02/12
11:24:45
0.0 / 5
431
تگهای خبر: پزشك , خدمات , دانشگاه , مراقبت
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
آزینیک