ساخت جوهر زیست تخریب پذیر برای چاپ سه بعدی تجهیزات الکترونیکی

ساخت جوهر زیست تخریب پذیر برای چاپ سه بعدی تجهیزات الکترونیکی

پژوهشگران سوییسی با بهره گیری از منابع طبیعی نوعی جوهر الکترونیکی برای چاپ سه بعدی تجهیزات الکترونیکی ساختند که بمحض دور ریختن، در محیط زیست تجزیه می شود.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، هم اکنون برای چاپ سه بعدی اغلب مدارات الکترونیکی از جوهرهای رسانایی استفاده می شود که حاوی فلزات سنگین و پلیمرهای نفتی غیرقابل بازیافت هستند.
از آنجا که ساخت این نوع مدارات بسیار ساده و ارزان است، بهترین گزینه برای تجهیزات الکترونیکی یکبار مصرف محسوب می شوند.
با وجود این هنگام دورانداختن این تجهیزات الکترونیکی، جوهر مورد استفاده در آنها در محیط تجزیه نمی گردد یا تجزیه آن به مدت زمان بسیار طولانی نیاز دارد.
محققان برای ساخت این جوهر از قطعات کوچک گرافیتی و ذرات کربن سیاه استفاده کردند که دو شکل ارزان از کربن هستند.
قطعات گرافیتی خاصیت رسانایی را در جوهر ایجاد می کنند و ذرات کربن سیاه فواصل بین قطعات گرافیتی را پر می کنند. این ذرات درون نوعی رزین طبیعی موسوم به شلاک قرار می گیرند که توسط حشرات ترشح می شود.
محققان بعد از اهتمام و خطا توانستند نسبت مناسب این موارد را شناسایی کنند و نوعی جوهر بسیار رسانا، انعطاف پذیر و مستحکم تولید کنند که قابلیت چاپ مدارات الکترونیکی را در ساختارهای سه بعدی و دوبعدی با بهره گیری از فناوری های موجود دارد.
در آزمایشات اولیه پژوهشگران با بهره گیری از این جوهر یک سنسور تغییرشکل چاپ کردند که در آن مقاومت الکتریکی یک مدار با خم شدن سنسور تغییر می کند.
محققان امیدوارند به زودی از این فنآوری برای تولید پایدار تجهیزات الکترونیکی همچون حسگرها و ردیاب های رسانا در بسته بندی های هوشمند و ساخت تجهیزات پزشکی استفاده گردد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports انتشار یافته است.


منبع:

1400/10/04
23:05:29
0.0 / 5
719
تگهای خبر: آموزش , الكترونیك , فناوری , هوشمند
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
آزینیک