توسعه تعاملات حوزه زیست فناوری با تشکیل 5 کمیته تخصصی

توسعه تعاملات حوزه زیست فناوری با تشکیل 5 کمیته تخصصی

آزینیک: فناوری های زیستی در کشور با افزایش تعاملات میان بازیگران این عرصه توسعه می یابد و برای این هدف، پنج کمیته تخصصی برای تحقق این مساله از طرف ستد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به وجود آمده است.


به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که یکی از نهادهای پیشرو و اثرگذار در زمینه زیست فناوری است در تلاش است با همکاری سایر نهادها زمینه توسعه فناوری های این حوزه را فراهم آورد.
ایران بعنوان قطب منطقه، در این فناوری ها سرآمد است و توانمندی و ظرفیت بالایی دارد. بر همین اساس، این ستاد با تشکیل پنج کمیته تخصصی مسیر برای هم افزایی و تعاملات با دیگر نهادهای موثر در این عرصه را تسهیل کرده است.

کمیته نهال
یکی از کمیته های تخصصی به وجود آمده در این عرصه کمیته نهال است که با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاونت باغبانی، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، موسسه تحقیقاتی ثبت و گواهی نهال و بذر و سازمان حفظ نباتات تشکیل شده است.
در این مدت نیز مطالبی مانند تعیین اولویت‏ های حوزه نهال، معرفی زیرساخت های بدون استفاده وزارت جهاد کشاورزی برای واگذاری به بخش خصوصی و کمک به تولید کیت ‏های تشخیصی و مواد مورد نیاز گواهی نهال عاری از ویروس مورد بررسی قرار گرفته است.

کمیته کود زیستی
از دیگر کمیته های تخصصی به وجود آمده در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کمیته کود زیستی است. این کمیته متشکل از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاونت آب و خاک کشور، موسسه تحقیقاتی آب و خاک و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی است.
اولویت های تعیین شده در آن نیز شامل تشکیل کمیته مشترک برای ترویج استفاده از کود زیستی در قالب مدیریت تغذیه تلفیقی، تعیین نیازهای کودی زیستی کشور در قالب اعلام میزان نیاز و معرفی کودهای زیستی موثر و دارای تاییدیه بمنظور کمک به گسترش بازار می شود.

کمیته واکسن، دارو و بهداشت دام، طیور و آبزیان
سازمان دامپزشکی کشور، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و معاونت امور تولیدات دامی از اعضای اصلی تشکیل دهنده کمیته واکسن، دارو و بهداشت دام، طیور و آبزیان ستاد توسعه زیست فناوری هستند.
این مجموعه در کوشش برای تحقق اهدافی مانند پیگیری مشکلات شرکت ‏های تولیدی با سازمان دامپزشکی، ارائه مدل همکاری موسسه رازی با شرکت های خصوصی، تعیین واردات مواد اولیه دارویی، واکسن و اولویت‏ های حوزه کیت‏ های تشخیصی و ارائه برنامه تولیدی پروبیوتیک‏ ها بمنظور جایگزینی با آنتی بیوتیک‏ های مصرفی است.

کمیته شیلات
دیگر کمیته مشترک شکل گرفته در این ستاد کمیته شیلات است که با حضور اعضایی از سازمان شیلات ایران، موسسه تحقیقات شیلاتی کشور و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی فعالیت می کند.
این گروه به دنبال تعیین اولویت‏ های حوزه زیست دریا برمبنای شاخص ارزبری و اعلام طرح‏ های تحقیقاتی موفق برای تجاری سازی در قالب شرکت های دانش بنیان است.

کمیته دام و طیور
دام و طیور یکی دیگر از کمیته های به وجود آمده دراین زمینه است. این مجموعه متشکل از معاونت امور تولیدات دامی، مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.
اولویت های تعریف شده در این کمیته مشترک شامل تفکیک کدهای وارداتی برای مکمل های دامی بمنظور شفاف سازی اطلاعات و مشخص سازی اولویت‏ های کشور در زمینه اصلاح نژاد و تولید مثل است.



منبع:

1400/05/17
16:10:19
0.0 / 5
506
تگهای خبر: آموزش , تجاری , خدمات , دانش بنیان
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
آزینیک