هوش مصنوعی آشپزی می كند

هوش مصنوعی آشپزی می كند

پژوهشگران کره ای یک سیستم هوش مصنوعی ابداع نموده اند که تشخیص می دهد ترکیب کدام مواد غذایی با یکدیگر بهتر خواهد بود.


به گزارش آزینیک به نقل از انگجت، هوش مصنوعی وارد حوزه بازی های رایانشی، خودرو های خودران و غیر شده است. حالا مقرر است هوش مصنوعی وارد حوزه آشپزی شود. درهمین راستا شرکت سونی یک سیستم یادگیری عمیق به نام FlavorGraph طراحی نموده که مواد مختلف مانند سیر، زیتون و شیر را ترکیب می کند. سونی و پژوهشگران دانشگاه کره (KU) اشاره می کنند سرآشپزها از روی حدس و ظن آموخته اند کدام مواد را با یکدیگر ترکیب کنند، این روند به تکامل تدریجی ترکیب هایی مانند پنیر و گوجه یا سیر و زنجبیل شده است. البته بعداً توضیحات علمی درباره خیلی از ترکیبات غذایی کلاسیک ارائه و پژوهشگران متوجه شده اند در مولکول هایی مشابه در مواد اولیه ترکیبات وجود دارند که بیشتر اوقات در کنار یکدیگر طعم خوبی ایجاد می کنند. البته مواد اولیه دیگری نیز وجود دارند که ترکیبات شیمیایی آنها متمایز است اما ترکیب آنها مناسب می باشد. پژوهشگران جهت بررسی دلیل این امر اطلاعات مولکولی درباره مواد اولیه و شیوه استفاده از آنها در دستورهای غذایی را بررسی کردند. در مرحله بعد یک مخزن اطلاعاتی FlavorGraph با پروفایل طعم های تلخ، میوه ای و شیرین بر طبق ۱۵۶۱ مولکول ایجاد کردند. از طرف دیگر آنها حدود یک میلیون دستور غذا را بررسی کردند تا شیوه ترکیب آنها در گذشته را متوجه شوند. اطلاعات حاصل نشان میدهد ترکیبات شیمیایی مشترک در مواد غذایی و تأثیر آنها بر طعم غذا نشان میدهد کدام غذاها با نوع خاصی از میوه ترکیب خوبی به وجود می آورد. تعدادی از نمونه های ترکیب غذاها کاملاً مشهود هستند مانند بیسکوئیت و بستنی و برخی دیگر عجیب به نظر می رسند. پژوهشگران هنوز نکته عجیب و خارق العاده ای نیافته اند اما مخزن اطلاعاتی مذکور بتازگی فعالیت خودرا آغاز نموده است.


منبع:

1400/01/31
13:02:41
0.0 / 5
164
تگهای خبر: دانشگاه , هوش مصنوعی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
آزینیک