عمق بزرگترین دریاچه قمر زحل بیشتر از 300 متر است
داده های یکی از آخرین گذرهای مأموریت فضاپیمای «کاسینی» از نزدیکی قمر «تیتان» نشان داده است عمق بزرگترین دریاچه واقع در این قمر بیشتر از ۳۰۰ متر و ۱۰ برابر ارزیابی های اولیه است.
به گزارش پایگاه اینترنتی اسپیس، «تیتان» بزرگ ترین قمر سیاره کیوان (زحل) است که در فاصلهٔ ۱٫۲ میلیارد کیلومتری از خورشید واقع شده است. تیتان دارای متراکم ترین اتمسفر در منظومه خورشیدی است که شواهد پایداری از مایعات سطحی هم در آن یافت شده است.
فضاپیمای «کاسینی» سازمان فضایی آمریکا (ناسا) که حالا بیشتر از سه سال از آخر مأموریت آن می گذرد، هنوز در حال تولید داده های علمی ارزشمندی درباره سیاره زحل و قمرهای این سیاره است.
اکنون داده های یکی از آخرین گذرهای این فضاپیما از کنار قمر «تیتان» نشان داده است. دریاچه بزرگی به نام «کراکن ماری» که در سطح این قمر واقع شده، عمقی بیشتر از هزار فوت (۳۰۰ متر) دارد. چنین عمقی حدودا معادل ارتفاع ساختمان «کرایسلر» در نیویورک است. در حقیقت این دریاچه چنان عمیق است که رادار کاسینی نتوانسته انتهای عمق آنرا بررسی کند.
این در حالی است که داده های اولیه در سال ۲۰۱۴ نشان داده بود که این دریاچه ۱۱۵ فوت ( ۳۵ متر) عمق دارد، اما نتایج تازه آشکار شده نشان داده است عمق آن ۱۰ برابر بیشتر از ارزیابی های اولیه است.
به گفته محققان، درک عمق و ترکیب دریاچه «کراکن ماری» به تدریج اطلاعات بیشتری را در مورد شیمی مرموز تیتان نشان داده است. اهمیت دریاچه کراکن ماری به علت وسعت آن است. اگر این دریاچه روی زمین قرار داشت، تمام ۵ دریاچه بزرگ آمریکای شمالی را در بر می گرفت.
والریو پوگیالی محقق ارشد این پژوهش در دانشگاه کرنل می گوید: کراکن ماری تنها یک نام نیست و ۸۰ درصد از مایعات سطح تیتان را در خود جای داده است.
فضاپیمای کاسینی از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۷ به دور سیاره زحل چرخید و مقادیر زیادی اطلاعات درمورد این سیاره گازی و قمرهای آن جمع آوری کرد. این مأموریت شامل بیشتر از ۱۰۰ گذر از کنار تیتان بود که به محققان اجازه می داد، از اتمسفر غلیظ این قمر به سطح آن نگاه و اراضی آنرا با جزئیات بی سابقه بررسی نمایند.
منبع: آزینیك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب