در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی محقق شد؛

ساخت كیت تشخیص انقضای مواد غذایی

ساخت كیت تشخیص انقضای مواد غذایی

به گزارش آزینیك معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی از ساخت كیت هایی برای تشخیص انقضای مواد غذایی با تغییر رنگ و تولید ماده طبیعی برای ضدعفونی مواد خام اطلاع داد.



به گزارش آزینیک به نقل از مهر، دکتر ابوالفضل پهلوان لو معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی امروز در نشستی خبری به مناسبت روز جهانی غذا که در محل این موسسه و به صورت آنلاین و حضوری برگزار شد، اظهار داشت: امروزه مطالبی به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه در فضای مجازی حول محور فضا منتشر می شود که به شکلی سبب تشویش اذهان عمومی خواهند شد.
وی افزود: این موارد از جنس امنیت غذایی است چونکه مردم درگیر استفاده یا عدم استفاده از انواع مواد غذایی می شوند و باید به این مورد توجه جدی داشته باشیم.
پهلوان لو اظهار داشت: ما در موسسه پژوهشی علوم صنایع غذایی به مبحث امنیت غذایی اهمیت ویژه ای می دهیم و همواره در صدد هستیم که برای پاسخ به این چالش ها پاسخ های علمی با مرجعیت های مشخص عرضه دهیم.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی یک مبحث جدی و مهم به حساب می آید اظهار داشت: ما در این موسسه کارهای علمی و تحقیقاتی را در حوزه امنیت غذایی اجرایی می نماییم که می تواند نیاز صنعت را برطرف کند و از طرفی پاسخگوی نیازهای مردم باشد.
وی با اشاره به سند ملی آلاینده های مواد خام کشاورزی در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: این سند حالا در حال تهیه است و جزو طرح های تصویبی از جانب شورای عطف در سال ۹۳ بود.
پهلوان لو با اشاره به اینکه در سال ۹۵ بودجه ای برای ادامه و اجرای این طرح اختصاص پیدا نکرد، اظهار داشت: این سند با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، دانشگاه بقیه الله و یکی از دانشگاههای علوم پزشکی انجام گرفت.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: اما در صددیم که پایلوت این پروژه را در خراسان بزرگ یا حداقل خراسان رضوی پیاده سازی نماییم.
وی افزود: معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: در این پروژه در صدد بودیم که سندی برای پایش آلاینده های مواد غذایی، مدیریت آلاینده های مواد اولیه غذایی دام و طیور و ارتقاء سطح سلامت صنایع غذایی را در نظر بگیریم.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی با عنایت به این که یکی از معضلات ما آلاینده ها هستند و در تولید محصولات غذایی آلاینده هایی بوجود می آیند. ازاین رو بکارگیری صنعت می تواند در کاهش این آلاینده ها تأثیر بسزایی داشته باشد و در نهایت به سلامت افراد جامعه منجر شود.
وی با تاکید بر اینکه این سند یک سند جامع در حوزه صنایع و غذایی به حساب می آید اظهار داشت: با استفاده از این سند حضور آلاینده ها در تولید محصولات صنایع غذایی مدیریت خواهد شد و می تواند بعنوان یک زنجیره تولید مورد استفاده قرار بگیرد.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه بنا داریم تا چند وقت دیگر چند محصول تولیدی در این موسسه را رونمایی نماییم، اظهار داشت: یکی از محصولات تولید شده در این موسسه کیت های تشخیصی برای شناسایی بعضی از ترکیبات موجود در مواد غذایی همچون نیتریت، باکتری، میکروب و... است.
وی تصریح کرد: همینطور محصول دیگری برای نشان دادن تاریخ تولید و انقضای یک محصول در صنایع غذایی از دیگر تحقیقاتی است که به نتیجه رسیده است.
پهلوان لو افزود: با عنایت به این که تاریخ تولید و انقضای روغن ها را نمی توانیم به سادگی تشخیص دهیم ازاین رو استفاده از چنین کیت تشخیصی می تواند بسیار کاربردی باشد؛ همینطور میزان ماندگاری کیت را می توانیم تشخیص دهیم.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی خاطرنشان کرد: این کیت ها با قرار گرفتن بر روی بسته بندی محصولات غذایی با تغییر رنگ می توانند تاریخ انقضا و تولید محصول را نشان دهند.
وی با اشاره به افزایش ضایعات مواد غذایی به علت نگهداری نادرست مواد غذایی اظهار داشت: ما در موسسه علوم و صنایع غذایی در صدد برآمدیم که با همکاری بخش خصوصی روشی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و کاهش بار میکروبی با استفاده از پلاسمای سرد بکار بگیریم.
به گفته پهلوان لو همینطور محصولی در این موسسه هم به تولید رسیده که می تواند ۹۰ درصد آلاینده های زیستی را در صنعت کشاورزی کم کند.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به دیگر محصول تولیدی در این موسسه اظهار داشت: همینطور یک ماده طبیعی در این موسسه برای ضدعفونی محصولات خام همچون میوه، سبزی و... به تولید رسیده که می تواند علاوه بر میکروب ها، سموم را از این محصولات خام بزداید.

1399/07/30
12:58:07
5.0 / 5
1483
تگهای خبر: آنلاین , امنیت , دانشگاه , صنعت
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
آزینیک