نمایشگاه موفقیتهای برنامه هاتف در دانشگاه شریف برگزار شد

نمایشگاه موفقیتهای برنامه هاتف در دانشگاه شریف برگزار شد

آزینیک: بالاتر از ۳۰ طرح فناورانه مورد حمایت برنامه هاتف به محصول غائی تبدیل گشته اند؛ دستاوردهایی که در دانشگاه صنعتی شریف با هدف معرفی قابلیتهای فناورانه عرضه شدند.



به گزارش آزینیک به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، نمایشگاه دستیافته های برنامه «هاتف» (هدایت اعتبارات توسعه فناوری) روز یکشنبه سوم آبان ماه ۱۴۰۵ با حضور تعدادی از مسؤلان و کنشگران حوزه علم و فناوری در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در این نمایشگاه، بیشتر از ۳۰ محصول و طرح فناورانه در حوزه های مختلف، همچون تجهیزات پیشرفته، فناوری اطلاعات و ارتباطات، برق و الکترونیک، مواد پیشرفته و فناوری های شیمیایی ارائه شد. سیستم های هوشمند، تجهیزات تولید افزایشی فلزات، طیف سنج قابل حمل زعفران، شبیه ساز پرواز هواپیمای سسنا ۱۷۲، سکوی آموزشی تعاملی هوشمند، دستگاه صنعتی غربالگر و روبات اجتماعی تابان همچون دستیافته های ارایه شده در این نمایشگاه بودند.

تبدیل بیشتر از ۳۰ طرح فناورانه به محصول نهایی

دکتر بهنام طالبی، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، با تشریح روند اجرای برنامه «هاتف» اظهار نمود: بعد از انتشار فراخوان، بیشتر از ۱۵۰ طرح به دبیرخانه این برنامه ارسال شد که از میان آنها، ۵۲ طرح برای حمایت انتخاب شدند. تا حالا بیشتر از ۳۰ طرح به محصول نهائی تبدیل گشته اند و شرکت های شکل گرفته از این طرح ها در مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه مستقر هستند.
وی ضمن اشاره به حمایت های پارک از این شرکتها اضافه کرد: شرکت های مستقر در مرکز رشد از خدماتی همچون فضای کاری و حمایت های مالی و معنوی بهره مند می شوند و بعد از ورود به مرحله پسارشد هم می توانند از ظرفیتهای پارک، شبکه شرکت های عضو و رویدادهای در رابطه با تجاری سازی محصولات استفاده نمایند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، هدف از برگزاری این نمایشگاه را ایجاد ارتباط مستقیم میان صاحبان فناوری، سرمایه گذاران و مشتریان بالقوه دانست و تاکید کرد که تجربه اجرای برنامه «هاتف» نشان دهنده ظرفیت اعضاء هیأت علمی دانشگاه ها برای توسعه محصولات فناورانه و تشکیل به کسب وکارهای دانش بنیان است.

حمایت از طرح های فناورانه و توسعه زیست بوم نوآوری دانشگاه

مهندس مجید دهبیدی پور، مشاور رییس دانشگاه در امور نوآوری و فناوری و دبیر نمایشگاه، هم ضمن اشاره به اهداف و دستیافته های برنامه «هاتف» اظهار نمود: این برنامه با هدف پشتیبانی از طرح های فناورانه و تسهیل تجاری سازی دستیافته های علمی دانشگاه، از آذرماه ۱۴۰۲ با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری شروع شد.
وی اضافه کرد: تا حالا از ۵۲ طرح فناورانه در چارچوب این برنامه حمایت شده است؛ حمایتی که زمینه توسعه محصولات جدید و ایجاد شرکت های نوپا را فراهم آورده و به تقویت زیست بوم نوآوری دانشگاه کمک می نماید.
به گفته دهبیدی پور، نمایشگاه دستیافته های برنامه «هاتف» مهلتی برای معرفی نتایج این حمایت ها و فراهم کردن زمینه تعامل و همکاری میان صاحبان فناوری، سرمایه گذاران و مشتریان بالقوه است.
در جریان این رویداد، تعدادی از مسؤلان حوزه علم و تکنولوژِی، همچون دکتر سعید سرکار، رییس مرکز گسترش فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دکتر محمدرضا هرمزی نژاد، رییس بنیاد ملی علم ایران، دکتر نورالله زاده، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر سعید خدایگان قائم مقام بنیاد نخبگان، از بخش های مختلف نمایشگاه بازدید کردند و با مجریان طرح ها درباره ی روند اجرا و ظرفیتهای پروژه های فناورانه به گفت و گو پرداختند.
معرفی راهکارهای نوآورانه و مهندسی برای پاسخ گویی به چالش های بالینی و نیازهای حوزه پزشکی، از دیگر بخش های این نمایشگاه یک روزه بود. در این بخش، نمونه هایی از کاربرد فناوری در محیط های بالینی، همچون اتاق عمل، معرفی گردید.

به طور خلاصه وی ضمن اشاره به حمایت های پارک از این شرکتها افزود: شرکتهای مستقر در مرکز رشد از خدماتی همچون فضای کاری و حمایت های مالی و معنوی بهره مند می شوند و پس از ورود به مرحله پسارشد هم می توانند از ظرفیت های پارک، شبکه شرکتهای عضو و رویدادهای در ارتباط با تجاری سازی محصولات استفاده نمایند. وی افزود: تا حالا از ۵۲ طرح فناورانه در قالب این برنامه حمایت شده است؛ حمایتی که زمینه توسعه محصولات جدید و ایجاد شرکتهای نوپا را فراهم آورده و به تقویت زیست بوم نوآوری دانشگاه کمک می نماید. در جریان این رویداد، برخی از مسئولان حوزه علم و تکنولوژِی، همچون دکتر سعید سرکار، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دکتر محمدرضا هرمزی نژاد، رئیس بنیاد ملی علم ایران، دکتر نورالله زاده، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر سعید خدایگان قائم مقام بنیاد نخبگان، از بخش های مختلف نمایشگاه بازدید کردند و با مجریان طرح ها در رابطه با ی روند اجرا و ظرفیت های پروژه های فناورانه به گفت و گو پرداختند.
1405/08/04
11:41:53
0.0 / 5
5
تگهای خبر: آموزش , ارتباطات , الکترونیک , پزشک
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

آزینیک