وزیر ارتباطات:

توسعه فیبر نوری به اقتصاد پایدار نیاز دارد

توسعه فیبر نوری به اقتصاد پایدار نیاز دارد

به گزارش آزینیک، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به رشد بیشتر از 500 درصدی اتصال و افزایش 40 درصدی پوشش شبکه فیبر نوری در دو سال گذشته، بر لزوم رفع موانع اقتصادی، حقوقی و اجرایی توسعه این شبکه تاکید کرد و اظهار داشت: هدف گذاری دولت چهاردهم، حرکت از سهم 20 به 80 ترافیک ثابت و سیار بسمت سهم 50-50 با بهره گیری از ظرفیت فیبر نوری است.


به گزارش آزینیک به نقل از خبر آنلاین، به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ سید ستار هاشمی در جلسه کنترل پروژه فیبر نوری که با حضور مدیران اپراتورهای مجری برگزار شد، ضمن اشاره به سهم بالای شبکه سیار از ترافیک ارتباطی کشور اضافه کرد: اکنون نسبت ترافیک ثابت و سیار حدود ۲۰ به ۸۰ است که این وضعیت با الگوی متداول در خیلی از کشورها فاصله دارد و بنابراین در آغاز دولت چهاردهم هدف گذاری شد با استفاده از ظرفیت شبکه فیبر نوری، این نسبت به ۵۰-۵۰ برسد.
رشد بالاتر از ۵۰۰ درصدی اتصال فیبر نوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به شرایط دشوار کشور در دو سال گذشته، همچون ناآرامی های دی ماه، دو جنگ و محدودیت های جدی در شبکه اینترنت بین الملل، اظهار داشت: علیرغم این شرایط، توسعه فیبر نوری متوقف نشد و اپراتورها و مجموعه های اجرائی پای کار ماندند که این تلاش ها شایسته قدردانی است.
هاشمی افزود: در این دوره دو ساله، رشد بالاتر از ۵۰۰ درصدی در اتصال فیبر نوری و رشد حدود ۴۰ درصدی در پوشش، از حدود هشت میلیون به ۱۱ میلیون، رقم خورده است که نشان دهنده استمرار عملیات حفاری، توسعه داکت و اجرای فیبر در نقاط مختلف کشور است.
وی یکی از دلیلهای حرکت دولت به سوی «اتصال» را علاوه بر توسعه دسترسی مردم، افزایش امکان نظارت و شفافیت مطرح کرد و اضافه کرد: در حالی که فقط با شاخص پوشش امکان نظارت دقیق وجود نداشت، اتصال واقعی مشترکان می تواند تصویر شفاف تری از وضعیت شبکه ارایه کند.
توسعه پایدار، نیازمند اقتصاد پایدار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر ضرورت متناسب سازی تعرفه ها، اظهار داشت: اگر نتوانیم اقتصاد یک حوزه را اصلاح نماییم، با نگاه دستوری و سیاستهای دستوری نمی توان توسعه پایدار ایجاد کرد و حتی اگر توسعه ای شکل بگیرد، شکننده خواهد بود.
هاشمی ضمن اشاره به فاصله زمانی ایجادشده در اصلاح تعرفه های ارتباطی، بر ضرورت اصلاح و بروزرسانی سازوکارهای تعرفه ای تاکید کرد و اضافه کرد: باید در مصوبات، سازوکاری پیش بینی شود که متناسب با شرایط تورمی سالانه، نرخ ارز و سایر شاخصهای اقتصادی، تعرفه ها و حدنصاب های مرتبط بروزرسانی شوند تا توسعه شبکه هر سال با چالش های مشابه مواجه نشود.
وی افزود: اگر سرمایه گذاری در این بخش جذابیت نداشته باشد، ناترازی ارتباطات در آینده تشدید می شود و در نهایت امکان دارد شبکه ای باقی نماند که درباره ی کیفیت آن صحبت کنیم؛ بدین سبب باید توسعه شبکه و ارایه ارتباطات با کیفیت به مردم همزمان دنبال شود.
هاشمی ضمن اشاره به موضوع منابع صندوق توسعه فیبر نوری، اظهار نمود: نگه داشتن منابع در صندوق باتوجه به شرایط اقتصادی و تورم، به بخش ارتباطات لطمه می زند و نباید منابعی که می تواند به توسعه شبکه کمک نماید، در صندوق رسوب کند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات صندوق به مسایل حقوقی و اساسنامه ای بازمی گردد، اضافه کرد: باتوجه به این مشکلات، موضوع پرداخت ها با گرفتن تضامین و به شکل علی الحساب در دستور کار قرار گرفته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: مقرر شده است تا پایان مهرماه، سازوکار صندوق توسعه فیبر نوری در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و وزارت ارتباطات تعیین تکلیف شود و در این راه همکاری اپراتورها نیز لازم است.
هاشمی با تاکید بر این که تقویت اپراتورها در نهایت به سود مردم است، اظهار داشت: هرچه بخش خصوصی و اپراتورهای ارتباطی توانمندتر و ثروتمندتر شوند، آثار آن در زندگی مردم و کیفیت خدمات ارتباطی بازخواهد گشت و باید با همین نگاه، موانع توسعه این بخش را برطرف نماییم.
رفع موانع توسعه فیبر در تهران و کلان شهرها وی یکی دیگر از موانع توسعه فیبر نوری را تعامل با مدیریت شهری مطرح کرد و اظهار داشت: در بعضی کلان شهرها همچون مشهد، شیراز و تبریز گشایش هایی در تعامل با شهرداری ها ایجاد شده، اما در تهران بازهم موانعی وجود دارد که باید برطرف شود.
هاشمی با اشاره به اینکه این مساله در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفته است، اضافه کرد: مقرر شده است گزارشی از وضعیت تهران تهیه و جلسه ای با حضور استانداری، شهرداری تهران و معاون اول رئیس جمهور برای یافتن راه حل اجرائی برگزار گردد.
وی اظهار امیدواری کرد توافق در تهران بتواند به الگویی برای حل مشکلات توسعه فیبر نوری در دیگر کلان شهرهای کشور تبدیل گردد.
پیشنهاد سازوکار جدید برای تعرفه انتقال هاشمی در انتها ضمن اشاره به پیشنهاد طرح شده درباره ی استفاده از ظرفیت شرکت ارتباطات زیرساخت برای تسهیل توسعه شبکه انتقال، اظهار نمود: مقرر شد موضوع تعرفه تاریک فیبر و انتقال باتوجه به شرایط هر شهر و منطقه، میان مدیران شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتورها بررسی و سازوکار پیشنهادی برای پشتیبانی از توسعه شبکه ارایه شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: در جلسه بعدی کنترل پروژه، روند اجرای این تصمیمات و میزان پیشرفت آنها بررسی خواهد شد و انتظار می رود بخش های مختلف با جدیت، رفع موانع توسعه فیبر نوری را دنبال کنند.

هاشمی اضافه کرد: در این نوبت دو ساله، رشد بالاتر از ۵۰۰ درصدی در اتصال فیبر نوری و رشد حدود ۴۰ درصدی در پوشش، از حدود هشت میلیون به ۱۱ میلیون، رقم خورده است که نشان دهنده استمرار عملیات حفاری، توسعه داکت و اجرای فیبر در نقاط مختلف کشور است. هاشمی ضمن اشاره به فاصله زمانی ایجادشده در اصلاح تعرفه های ارتباطی، بر لزوم اصلاح و به روزرسانی سازوکارهای تعرفه ای اصرار کرد و افزود: باید در مصوبات، سازوکاری پیش بینی شود که متناسب با شرایط تورمی سالانه، نرخ ارز و سایر شاخص های اقتصادی، تعرفه ها و حدنصاب های مرتبط به روزرسانی شوند تا توسعه شبکه هر سال با چالش های مشابه مواجه نشود. پیشنهاد سازوکار جدید برای تعرفه انتقال هاشمی در آخر ضمن اشاره به پیشنهاد طرح شده در رابطه با ی استفاده از ظرفیت شرکت ارتباطات زیرساخت برای تسهیل توسعه شبکه انتقال، اظهار داشت: مقرر شد مبحث تعرفه تاریک فیبر و انتقال با عنایت به شرایط هر شهر و منطقه، میان مدیران شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتورها بررسی و سازوکار پیشنهادی برای پشتیبانی از توسعه شبکه ارائه شود.


منبع:

1405/07/09
12:06:38
0.0 / 5
3
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات , اینترنت , خدمات
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

آزینیک