مهمترین رویدادهای نجومی سال 99
آزینیك: بارش شهابی برساووشی، بارش شهابی اسدی، بارش شهابی جوزایی و ملاقت دو سیاره مشتری و زحل از مهمترین رویدادهای نجومی سال 99 هستند.
مردم امروز تابستان را به روزهای بلند و گرمش می شناسند؛ این در حالیست که در سال هایی نه چندان دور، تابستان بیش تر به شب های زیبا و پرستاره اش شناخته می شد. متاسفانه با پیشرفت فناوری و رواج تجهیزات تهویه مطبوع و روشنایی و وسایل صوتی تصویری، مردمان شهر کم کم این طبیعت زیبا را فراموش کردند.
در این گزارش سعی شده تا مهمترین رویدادهای نجومی سال ۹۹ را برای علاقمندان شرح دهیم تا بتوانند در روز و ساعت معین شده به رصد این پدیده های زیبا بپردازند.
فاطمه خراسانی مسئول بخش علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران روز جمعه در گفت و گو با ایرنا در خصوص مهمترین رویدادهای نجومی سال ۹۹، بارش شهابی برساووشی را همچون این رویدادها عنوان نمود و اظهار داشت: اوج این بارش در روز ۲۲ مرداد بوده و چنانچه شرایط ایده آل باشد، در تمام پهنه آسمان حدود ۱۱۰ شهاب در ساعت قابل رؤیت است؛ این شهاب ها اجرام خرد سرگردان در فضا هستند که با جو زمین برخورد کرده و می سوزند.
وی اضافه کرد: همین طور در روز هشتم شهریور ۹۹، سیاره های زحل و مشتری و ماه با فاصله ظاهری نزدیک، در کنار یکدیگر قابل رؤیت هستند و در ساعات اولیه شب، زحل به صورت نقطه ای درخشان با فاصله اندکی بالای ماه و سیاره مشتری به صورت درخشان تر، با فاصله کمی بیشتر، در سمت راست ماه قرار دارد.
خراسانی بارش شهابی اسدی را از دیگر رویدادهای نجومی مهم امسال عنوان نمود و اظهار داشت: بارش شهابی اسدی یکی از مشهورترین بارش های شهابی است که معمولاً هر ساله در فصل پاییز روی می دهد و کانون این بارش در صورت فلکی اسد است؛ اوج این بارش روز ۲۷ آبان است و تعداد ۱۵ شهاب در هر ساعت مشاهده می شود؛ شهاب های اسدی از سریع ترین شهاب ها هستند و بنا بر این اغلب به رنگ سفید دیده می شوند.
مسئول بخش علمی مرکز علوم و ستاره شناسی با اشاره به وقوع رخداد بارش شهابی جوزایی در سال آینده، گفت: اوج این بارش شهابی ۲۳ آذر ماه خواهد بود که در شرایط رصدی مناسب، در بازه زمانی یک ساعته، در تمام پهنه آسمان موفق به رؤیت حدود ۱۲۰ شهاب خواهیم شد.
خراسانی ملاقات دو سیاره مشتری و زحل و رصد آنها از زمین را از دیگر رویدادهای نجومی جذاب سال ۹۹ عنوان نمود و اظهار داشت: این دو سیاره در روز دوشنبه ۲۱ دی ماه ۹۹ مصادف با ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ در کنار یکدیگر قابل رؤیت هستند و آنقدر به یکدیگر نزدیک خواهند شد که همانند یک سیاره واحد به نظر می رسند.
وی اضافه کرد: این دو سیاره نسبت به یکدیگر حدود یک میلیارد و ۴۱۱ کیلومتر (۸۷۷ میلیون مایل) فاصله دارند، اما در این تاریخ در حرکت مداری خود، به شکلی در امتداد دید ما ساکنان زمین قرار می گیرند که تصور می شود بسیار به هم نزدیک هستند؛ به این پدیده مقارنه مشتری و زحل گفته می شود.
منبع: آزینیك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب