خبر نویدبخش درباره ی درمان سرطان تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه
به گزارش آزینیک، مدیر یک شرکت دانش بنیان اظهار داشت: پروژه توسعه داروهای خوراکی ضد سرطان به مرحله دوم رسیده و پیش بینی می شود تولید این دارو از مهر یا آبان ماه شروع شود.
محمدرضا عبداللهی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افتتاح چهار خط تولید مواد مؤثره دارویی قلب و عروق و … که مدتی پیش صورت گرفت، اظهار داشت: این پروژه که از ۱۴۰۱ آغاز شد، در اردیبهشت ۱۴۰۴ مرحله اول آن به بهره برداری رسیده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون امکان تولید ۱۱ مولکول دارویی در کشور توسط این شرکت فراهم گشته است. این محصولات در عرصه های مختلف همچون داروهای قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون، ام اس و سرطان هستند.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان آوان شیمی تاکید کرد: از این ۱۱ محصول، هفت دارو (هفت مولکول) موفق به کسب عنوان دانش بنیان شده اند و حدود ۱۴ مولکول دیگر نیز در مراحل تحقیقاتی با پیشرفت های مختلف در دست توسعه است که به زودی به سبد محصولات شرکت افزوده خواهند شد. تعدادی از این داروها تا ۲۰ درصد و برخی دیگر تا ۸۰ درصد پیشرفت داشته اند.
وی درباره ی یکی از محصولات شاخص این شرکت به نام «تلمیزارتان» توضیح داد: این دارو از دسته داروهای قلبی عروقی است و به عنوان کنترل کننده فشار خون، با خاصیت های متمایز نسبت به نمونه های موجود در بازار، اثربخشی بالاتری دارد. تلمیزارتان سال قبل بصورت رسمی رونمایی و برای نخستین بار در ایران تولید شده است. استقبال پزشکان از این دارو رو به رشد است و تجویز آن برای بیماران بالا رفته است
عبداللهی درباره ی تأثیر تولید این دارو بر کاهش خروج ارز اظهار داشت: در صنعت دارو الزاماً نباید فقط به کاهش ارز بری توجه کرد بلکه باید ارزش افزوده ای که در خدمت به سیستم سلامت ایجاد می شود را درنظر گرفت.
وی اشاره کرد: با تولید داروهای نوآورانه امید به زندگی بیماران بالا رفته و عوارض جانبی طولانی مدت کاهش می یابد که این با اهمیت ترین موفقیت این فناوری ها است.
این مدیر دانش بنیان در جواب پرسش درباره ی خاصیت های برجسته تلمیزارتان توضیح داد و اظهار داشت: نیمه عمر این دارو بین ۲۷ تا ۳۰ ساعت است که نسبت به داروهای مشابه با نیمه عمر کمتر از ۲۴ ساعت مزیت شمرده می شود. این خاصیت موجب می شود دارو اثر مداوم تری داشته باشد و خطر عوارضی مانند سکته صبحگاهی که گاهی به سبب کاهش اثر دارو در ساعات پایانی مصرف بروز می کند، کم شود.
وی اضافه کرد: ظرفیت تولید محصولات شرکت به شکلی است که می تواند معادل ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار واردات دارو را جایگزین کند. در صورت اجرائی شدن برنامه تولید شرکت در سال آینده، این رقم به بالای ۳۰ میلیون دلار خواهد رسید و این امر نیاز به اختصاص ارز قابل توجهی برای واردات محصولات مشابه را کم می کند.
عبداللهی در ادامه به داروهای تولیدی در عرصه دیابت اشاره نمود و اظهار داشت: شرکت سه محصول اصلی دراین خصوص دارد. کیفیت تولید و فرآیندهای مطالعه و توسعه این داروها از بسیاری نمونه های تولید داخل بالاتر است چونکه عمده محصولات این شرکت با دانش عمیق تر و مراحل تولید پیشرفته تری ساخته می شوند. این مساله سبب افزایش کیفیت، کاهش هزینه های تامین مواد اولیه و ایجاد ارزش افزوده بالاتر شده است. سرمایه گذاری قابل توجهی نیز در بخش مطالعه و توسعه (R&D) انجام شده تا شرکت به یکی از قوی ترین تولیدکنندگان داروهای API در کشور تبدیل گردد.
عبداللهی در بخش داروهای ضد سرطان نیز اظهار کرد: هم اکنون توسعه داروهای خوراکی ضد سرطان در مرحله دوم پروژه قرار دارد و انتظار می رود از مهر یا آبان ماه تولید این محصولات شروع شود. این داروها خصوصاً در عرصه سرطان سینه، که یکی از شایع ترین انواع سرطان است، هدف گذاری شده اند. شرکت روی توسعه مولکول های جدید در عرصه های سرطان، ام اس و سایر بیماریهای پیچیده کار می کند که پروسه مطالعه و توسعه آنها ممکنست تا دو سال طول بکشد.
این فعال فناور در توضیح نحوه رقابت در عرصه تولید داروهای نوآورانه اظهار داشت: شرکت های مختلفی درحال فعالیت هستند و در بعضی موارد رقابت جدی وجود دارد؛ اما مهم ترین تفاوت آوان شیمی تمرکز بر تولید محصولاتی است که جدیدالورود بازار جهانی شده اند. هدف اصلی شرکت توسعه داروهای باکیفیت و دانش بنیان است و نه فقط کسب عنوان نخستین تولیدکننده.
عبداللهی درباره ی پروسه دریافت مجوز تولید دارو توضیح داد: بعد از انجام تحقیقات و سنتز آزمایشگاهی، مراحل پایلوت به انجام می رسد و سپس پرونده (CTD) به سازمان غذا و دارو ارائه می شود. بعد از بررسی و تأیید سازمان، نمونه برداری صورت می گیرد و در نهایت پروانه تولید صادر می شود. این پروسه بسته به پیچیدگی مولکول ممکنست بین یک تا سه سال طول بکشد.
منبع: azinic.ir
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب