نشانه های کم آبی بدن در سالمندان و نحوه رفع آن

نشانه های کم آبی بدن در سالمندان و نحوه رفع آن

آزینیک: باید توجه کرد که نوشیدن آب کافی یک راه بسیار ساده برای رسیدن به سطح سلامت خوب در دوران سالمندی است، اما باید پرسید نشانه های کم آبی در سالمندان چیست؟



به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، نوشیدن آب کافی یک راه بسیار ساده برای رسیدن به سطح سلامت خوب در دوران سالمندی است. باید توجه کرد که آب بدن به مقدار زیادی در دوران سالمندی کاهش پیدا می کند و در عین حال سالمندان کمتر احساس تشنگی می کنند. در نتیجه آنها باید به میزان کافی آب بنوشند و نوشیدن آب کافی در دوران سالمندی بسیار حائز اهمیت می باشد.

اهمیت نوشیدن آب کافی در دوران سالمندی چیست؟

- بهبود عملکرد مغز یکی از دلایلی است که نوشیدن آب کافی را در دوران سالمندی حائز اهمیت می کند. باید توجه کرد که حتی کم آبی خفیف می تواند بر روی حافظه و توجه فرد تاثیر منفی بگذارد.

- بهبود وضعیت گوارش نیز یکی دیگر از دلیلهای اهمیت نوشیدن آب کافی است. یبوست یکی از عوارض جدی کمبود آب در افراد سالمند است.

- افزایش انرژی؛ به سبب کاهش حجم خون و کاهش سطح اکسیژن ناشی از کم آبی بدن، سالمند مرتب احساس خستگی دارد.

- بهبود درد مفاصل؛ باید توجه کرد که غضروف مفاصل انسان ۸۰ درصد آب دارد. بدین سبب مصرف آب کافی به مفاصل کمک می نماید تا به خوبی روان و نرم تر شده و درد مفاصل را کمتر می کند.

- قلب سالم تر؛ هنگامی که سالمند به میزان کافی آب نمی نوشد، خون غلیظ می شود که می تواند موجب عدم تعادل مواد معدنی حیاتی در بدن شود. این مواد معدنی مانند پتاسیم و سدیم کلیدی برای عملکرد صحیح قلب هستند.

- بهبود عملکرد کلیه ها: مشکلات کلیوی و ادراری مانند عفونت های ادراری و سنگ کلیه و حتی نارسایی کلیه، در نتیجه کم آبی بدن مشکلاتی شایع هستند.

در عین حال کمک به داشتن وزن مناسب و کمک به سم زدایی طبیعی بدن از دیگر دلیلهای مهم بر لزوم نوشیدن آب کافی در دوران سالمندی محسوب می شوند.

دلایل کم آبی بدن در افراد سالمند نیز در ادامه می آید:

- کاهش مایعات کل بدن: به سبب تغییرات بدن در دوران سالمندی میزان مایعات در بدن افراد سالمند کاهش پیدا می کند.

- کاهش احساس تشنگی: افراد سالمند ممکنست متوجه نشوند که به نوشیدن آب نیاز دارند.

- کاهش عملکرد کلیه با افزایش سن: به این معنا که ممکنست آب بیشتری از بدن به سبب ادرار از بین برود.

- مشکلات سلامتی و داروها: تعدادی از سالمندان بیماریهای زمینه ای داشته یا داروهایی مصرف می کنند که می تواند منجر به افزایش اتلاف آب بوسیله ادرار شود.

- مشکلات حرکتی و تنهایی: این مشکلات ممکنست دسترسی و انگیزه سالمند برای مصرف آب را کم کند.
علائم و نشانه های کم آبی بدن
برخی علایم و نشانه های کم آبی بدن شامل خشکی دهان و پوست بدن، خستگی، چشم های گود رفته، کاهش ادرار، رنگ تیره تر ادرار بیش از اندازه طبیعی، گرفتگی عضلات، احساس سرگیجه یا سبکی سر، افزایش ضربان قلب، هذیان و مشکلات حافظه هستند.

در عین حال اگر کم آبی بدن شدید باشد، ممکنست به بستری شدن فرد سالمند در بیمارستان نیاز باشد. مراقبین و پرستارانی که از سالمندان نگهداری می کنند، باید نکاتی را برای پیش گیری از کم آبی مدنظر قرار دهند؛ بطوریکه برای سالمند برنامه زمان بندی مشخصی تهیه کنند و در طول روز آنها را به مصرف آب و مایعات تشویق کنید. آب را در جاهایی نگهداری کنید که دسترسی به آن برای سالمند آسان باشد. اگر نوشیدن یکباره مایعات برای سالمند دشوار است، مایعات را جرعه جرعه به سالمند بدهید. به روش های مورد علاقه سالمند مانند استفاده از نی توجه کنید. به مشکلاتی مانند تکرر ادرار در سالمند توجه و با پزشک سالمند در این زمینه مشورت کنید.

همچنین برای رفتن سالمند به دست شویی برنامه منظمی در نظر بگیرید و به او کمک کنید تا در زمان های مشخصی به دستشویی برود. در زمان فعالیت بدنی، بیماری و در هوای گرم مایعات بیشتری به سالمند بدهید. از نوشیدنی هایی استفاده کنید که نمک و شکر کمی دارند. در برنامه های غذایی روزانه سالمند غذاهای آبکی مانند سوپ، آش، آبگوشت و سبزیجات و میوه تازه بگنجانید.

اگر به نظر سالمند آب به تنهایی جذاب و لذیذ نیست، نوشیدنی های جذاب و مورد علاقه او را تهیه کنید. به عنوان مثال یک برش لیمو به آب اضافه کنید تا طعم دار شود. سالمندان باید برای پیش گیری از مبتلاشدن به کم آبی در ۲۴ ساعت حداقل شش الی هشت لیوان آب و سایر مایعات مصرف کنند.
چه میزان مایعات باید بنوشیم؟
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در عین حال فرمولی وجود دارد که نشان میدهد هر فرد چه میزان مایعات باید مصرف کند. به این صورت که حداقل مایعات مصرفی روزانه برابر است با وزن فرد ضرب در ۳۰ سی سی. به عنوان مثال برای فرد ۸۰ کیلویی میزان مایعات مصرفی برابر است با ۲۴۰۰ سی سی که تقریباً معادل ۲.۵ لیتر مایعات و آب است. توجه کنید که لیوان های معمولی در منازل بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ سی سی حجم دارند.





منبع:

1401/06/31
17:59:03
0.0 / 5
463
تگهای خبر: انرژی , پزشك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
آزینیک