خطر کمبود پزشک در بعضی رشته ها و حرکت به سمت پزشکی لوکس

خطر کمبود پزشک در بعضی رشته ها و حرکت به سمت پزشکی لوکس

به گزارش آزینیک، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ضمن هشدار نسبت به عدم اقبال پزشکان برای ورود به برخی رشته های تخصصی و فوق تخصصی به سبب عدم تناسب پرداختی ها با میزان سختی کار، اشاره کرد: رشته هایی که در معرض ریسک هستند را باید بصورت خاص ببینیم و شرایط شان را تسهیل کنیم؛ در غیر این صورت تمایل برای ورود به این رشته ها کم شده و گرفتار مشکل می شویم.



دکتر محمد رئیس زاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت برخی رشته های پزشکی که متقاضی برای آنها وجود ندارد و ممکنست در آینده گرفتار مشکل شوند، اظهار داشت: در زمینه رشته های تخصصی رشته هایی مانند جراحی اطفال، جراحی قلب اطفال و... متقاضی کمی برایشان وجود دارد. در صورتیکه این ها رشته های سنگینی هستند. باید توجه کرد که کار در این رشته ها سنگین و طول دوره تحصیل در آنها نیز بسیار سنگین است. همین طور با آنکه وزارت بهداشت در بحث سقف گذاری برای کارانه ها تمهیداتی اندیشیده و وضعیت مقداری بهبود یافته است، اما همچنان پرداختی ها متناسب با میزان سختی کار در این رشته ها نیست و طرح هایی مانند قاصدک، مالیات پلکانی و سقف گذاری برای کارانه ها، موجب می شود که پزشک متناسب با زحمتی که می کشد و متناسب با سنگینی عمل ها دریافتی نداشته باشد.
چرایی کم شدن تمایل به برخی رشته های تخصصی و فوق تخصصی
وی اضافه کرد: به همین دلیل هم کسی تمایل ندارد وارد این رشته ها شود. به عنوان مثال ممکنست فردی با خود بگوید من چهار سال جراحی عمومی بخوانم، سه سال جراحی اطفال بخوانم که در این صورت هفت سال از عمرم می گذرد. در صورتیکه اگر پزشک عمومی بمانم، در این هفت سال می توانم شرایط بهتری برای خودم ایجاد کنم. در عین حال این شرایط در بعضی رشته های پایه مانند بیهوشی، جراحی عمومی، رشته های داخلی و... نیز وجود دارد. بطوریکه از آنجا که وضع بازار کارشان با دریافتی هایشان تناسب ندارد، تمایل دانشجویان برای ورود به این رشته ها کمتر است؛ یا سراغ خیلی از رشته های به اصطلاح لوکس می روند یا فرد ترجیح می دهد تا با همان وضعیت پزشک عمومی کار کند و درآمد داشته باشد.

رییس زاده افزود: نکته دیگر این است که دوران تحصیل در دوران رزیدنتی و دوره فوق تخصصی مقداری دشوار شده است. باید توجه کرد که یک فرد در دوره تخصصی یا فوق تخصصی در سالهای قبل می توانست با همان کمک هزینه تحصیلش یک زندگی را بچرخاند و بعد به عنوان یک متخصص یا فوق تخصص وارد بازار کار شود و جبران می کرد، اما حالا با هفت تا هشت میلیون حقوق فرد نمی تواند زندگی اش را تامین و اداره کند و در عین حال چهار سال هزینه کرده و دورانی سخت را با امتحانات بسیار دشوار و با وضعیت حق الزحمه حداقلی که می دهند، می گذراند. به همین دلیل هم پزشکان با خود می گویند که در این شرایط برای چه فارغ التحصیل شوند؟. به همین دلیل هم تمایل به برخی رشته ها کمتر شده است.
خطر اعزام بیمار به خارج از کشور یا ورود پزشکان خارجی به ایران
وی با اعلان اینکه باید این رشته ها را بصورت خاص بررسی نماییم، اظهار داشت: البته وزارت بهداشت دارد تسهیلاتی را به وجود می آورد و تلاش شان را انجام می دهند، اما رشته هایی که در معرض ریسک هستند را باید بصورت خاص ببینیم و شرایط شان را تسهیل نماییم تا دانشجویان رغبت بیشتری برای ورود به این رشته ها داشته باشند. باید توجه کرد که در غیر این صورت تمایل برای ورود به این رشته ها کم شده و گرفتار مشکل می شویم. به عنوان مثال وقتی جراح اطفال نداشته باشید، مجبور هستید که بیمار را برای انجام جراحی به خارج از کشور اعزام کنید که هزینه ای ۱۰ برابر ایران دارد یا این که پزشک خارجی بیاورید که در این صورت باز هم باید پول آنچنانی بپردازید. باید به دلار پول دهید و هزینه ها چندین برابر می شود.

رییس زاده اشاره کرد: اگر خدایی نکرده قرار باشد مردم مان را برای درمان به خارج از کشور اعزام نماییم، هزینه های درمانی به طور متوسط ۱۰ برابر هزینه های داخل کشور است. به عنوان مثال یک عمل قلب باز در کشور ما هر عددی که باشد، اگر خدایی نکرده مجبور شویم که بیمار را در همین کشورهای اطراف و منطقه عمل نماییم، هزینه اش به طور متوسط ۱۰ برابر می شود. یعنی اگر یک عمل قلب باز در کشور ما 40 میلیون یا 100 میلیون صورت گیرد که آنرا هم بیمه تقبل می کند، در کشورهای منطقه 10 برابر و حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان است. ما نمی خواهیم به این وضعیت برسیم. باید در این رشته ها بررسی انجام شده و تمهیداتی صورت گیرد که از البته وزارت بهداشت هم دارد تمهیداتی می اندیشد و ما هم باید هشدارها را بدهیم که مسئولان حساس شده و به فکر چاره باشند.





منبع:

1401/06/29
12:01:02
0.0 / 5
414
تگهای خبر: پزشك , متخصص
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
آزینیک