پیشرفت چشم گیر در مهار سرطان پوست

پیشرفت چشم گیر در مهار سرطان پوست

آزینیک: متخصصان علوم پزشکی روش جدیدی را برای توقف رشد ملانوما (نوع شایع سرطان پوست) شناسایی کرده اند؛ پیشرفتی بزرگ که درمان موثر این سرطان را نوید می دهد.


به گزارش آزینیک به نقل از ایسنا، ملانوما پنجمین سرطان شایع در بریتانیاست و سالانه حدود ۱۶ هزار مورد جدید مبتلا شدن به این بیماری تشخیص داده می شوند.
حالا متخصصان آمریکایی برای اولین بار نشان داده اند که مهار یک آنزیم متابولیک کلیدی در کشتن سلول های سرطانی پوست و متوقف کردن رشد تومور، روشی امیدوارکننده است.
متخصصان معتقدند یافته های آنها که در نشریه "نیچر سل بیولوژی" انتشار یافته به ساخت دسته ای جدید از داروها برای درمان ملانوما منجر می شود.
پروفسور زی یو رونای، مدیر مرکز سرطان در "سنفورد برنام پربیس" و سرپرست این مطالعه توضیح داد که ملانوما (خطرناک ترین شکل سرطان پوست)، بدون آنزیمی به نام "جی سی دی اچ" که نقشی کلیدی در سوخت وساز اسیدهای آمینه دارد؛ زنده نمی ماند و رشد نمی کند.
پروفسور رونای اظهار داشت که مهار جی سی دی اچ به تغییر ساختاری در پروتئین دیگری به نام "ان آراف ۲" که بعد، توان سرکوب سلول های سرطانی را کسب می کند منجر می شود.
او افزود: حالا هدف ما یافتن دارو یا داروهایی است که فعالیت جی سی دی اچ را محدود کند.
جی سی دی اچ که مخفف "گلوتاریل-کوآ دهیدروژناز" است، نقشی عمده در سوخت وساز لیزین و تریپتوفان، دو اسیدآمینه ضروری برای سلامت بدن ایفا می کند که سلول های ملانوما برای تولید انرژی هردوی آنها را می خورند.
پروفسور رونای و گروهش در بخشی از پژوهش های خود دریافتند که جی سی دی اچ برای تولید انرژی و رشد سلول های سرطانی خیلی مهم است.
دکتر ساچین ورما، یکی از نویسندگان این مطالعه اظهار داشت: سلول های ملانوما برای تولید انرژی، لیزین و تریپتوفان را می خورند. اما سلول های سرطانی برای بهره برداری انرژی از این مسیر باید زباله های سمی تولیدشده در طول این فرآیند را نابود کنند. این فرآیندی شش مرحله ای است و ما فکر می کردیم سلول ها به هر شش آنزیم نیاز دارند، اما مشخص شده که تنها یکی از این آنزیم ها مهم می باشد - جی سی دی اچ. سلول های ملانوما بدون بخش جی سی دی اچ این مسیر زنده نمی مانند.
آزمایش های بیشتر نشان داد که مهار جی سی دی اچ در مدل حیوانی، به ان آراف ۲ خواص سرکوب کننده سرطان را می دهد.
با این وجود تلاشهای مشابه در سرطان های ریه، پستان و سایر سرطان ها بی تأثیر بود، احیانا به این علت که این سرطان ها برای بقا و رشد به آنزیم های دیگری وابسته اند.
به گزارش ایندیپندنت، حالا گروه پروفسور رونای با دانشمندان مرکز ژنومیک شیمیایی کنراد پربیس در سنفورد برنام پربیس کار می کند تا مهارکننده های جی سی دی اچ ملکول-کوچک را شناسایی کنند که نقطه شروعی برای درمان های آتی ملانوما محسوب می شوند.



1401/06/14
23:43:39
0.0 / 5
451
تگهای خبر: انرژی , پزشك , متخصص
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آزینیک