در گفت وگو با آزینیك تشریح شد

وضعیت شیوع یک سرطان زنانه در ایران

وضعیت شیوع یک سرطان زنانه در ایران

رییس اداره مدیریت سرطان وزارت بهداشت ضمن اشاره به وضعیت بروز سرطان دهانه رحم در کشور، اظهار داشت: درحال بررسی این مساله هستیم که آیا واکسن HPV وارد برنامه کشوری واکسیناسیون شود یا خیر؛ در صورت اتمام اقدامات کارشناسی ممکنست این واکسن هم به برنامه واکسیناسیون کشوری اضافه شود.


دکتر علی قنبری مطلق در گفت و گو با ایسنا، درباره شیوع عفونت HPV در کشور، اظهار داشت: برمبنای مطالعه ای که در چهار شهرستان انجام داده ایم همین طور چندین مطالعه دیگر، میزان شیوع این عفونت در میان جمعیت خانمهایی که در سنین باروری هستند هشت درصد است البته مسئله تنها میزان شیوع عفونت نیست.
افزایش بروز سرطان ها طی دو دهه آتی او تصریح کرد: موضوع این است که میزان بروز سرطان طی دو دهه آینده افزایش می یابد که این امر هم در ارتباط با نوع خاصی از سرطان نیست و علت اصلی آن افزایش نسبت جمعیت سالمندی است اما، در مورد برخی سرطان ها عامل خطر اختصاصی وجود دارد. بطورمثال در مورد سرطان دهانه رحم یک عامل خطر اختصاصی مانند HPV با انواع خوش خیم و بدخیم وجود دارد.
شیوع پایین سرطان دهانه رحم در ایران وی ضمن اشاره به این که نوع خوش خیم HPV سبب بروز زگیل تناسلی و نوع بدخیم آن سبب بروز سرطان هایی همچون سرطان دهانه رحم می شود، خاطرنشان کرد: هم اکنون سرطان دهانه رحم در ایران بروز بالایی ندارد. برای کنترل و تشخیص بیماری، نوع عادات بهداشت فردی افراد و انجام پاپ اسمیر موثر است که طی دهه های گذشته انجام پاپ اسمیر در جمعیت ایران در نظام شبکه و خارج از آن نسبتا شایع بوده است.
واکسن HPV تنها واکسن جلوگیری کننده از سرطان قنبری مطلق با تکیه بر اینکه تنها سرطان های قابل پیشگیری هم اکنون سرطان وابسته به HPV است، اظهار نمود: هم اکنون تنها واکسنی که می تواند سبب پیشگیری از بروز سرطان شود، واکسن HPV است. این واکسن ساخته شده و در کشورها موجود است. در ایران دو شرکت دانش بنیان به این مورد ورود کرده اند که یکی از آنها واکسن را تولید کرده و دیگری درحال گرفتن مجوز برای تولید است.
مهم ترین علت آلودگی به عفونت HPV چیست؟ وی با اشاره به اینکه شرایط بروز عفونت HPV در کشور قابل کنترل است، توضیح داد: برای آنکه بتوانیم از بروز این عفونت جلوگیری نماییم، راهکارهایی مانند افزایش دانش افراد درباره HPV و راه های پیشگیری از مبتلاشدن به این عفونت و تزریق واکسن در مقابل ما قرار دارد. عدم رعایت بهداشت فردی از طرف خانم ها و آقایان در تماسهای جنسی مهم ترین عامل آلودگی به عفونت HPV است که می تواند سبب انتقال عفونت شود.
رییس اداره مدیریت سرطان وزارت بهداشت، تصریح کرد: بتازگی برخی گزارشات نشان داده است احتمال آلودگی به HPV حتی در میان کسانی هم که روابط پرخطر جنسی نداشتند امکان دارد به وجود آید. بعنوان مثال درباب استخر یا آب های آلوده هم این احتمال مطرح گردیده است که افراد از این طریق به عفونت مبتلا شوند هرچند این احتمال چندان قوی نیست.
چه کسانی می توانند واکسن HPV تزریق کنند؟ او افزود: برمبنای آنچه که در منابع علمی به آن سفارش شده است، هر دو جنس می توانند واکسن را تزریق کنند، اما اولویت تزریق واکسن در دختران به ویژه در گروه سنی ۹ تا ۱۴ سال است. البته در سنین بالاتر هم منعی برای تزریق وجود ندارد. در مورد کسانی هم که در سنین بالاتر بوده و ازدواج کرده و رابطه جنسی دارند، تزریق واکسن محدودیتی ندارد، اما علت این که اعلام می شود در سنین پایین واکسن تزریق شود این است که پیش از ازدواج و شروع رابطه جنسی، واکسن تزریق شود تا اثرات خودرا بگذارد. کسانی که ازدواج کرده و وارد رابطه شده اند هم می توانند از واکسن استفاده کنند اما امکان دارد فرد از قبل آلوده به برخی سوش های HPV شده باشد و این مهمست که واکسن در چه مرحله از آلودگی فرد به او تزریق شود.
وی درباره ی قیمت واکسن HPV، اظهار داشت: انواع مختلفی از واکسن ۲، ۴ و ۹ ظرفیتی HPV وجود دارد و با عنایت به انواع ایرانی و خارجی و نوع ظرفیت واکسن، قیمت واحدی برای واکسن HPV وجود ندارد.
احتمال مبتلاشدن به سرطان دو دهه بعد از ورود عفونت به بدن رییس اداره مدیریت سرطان وزارت بهداشت، تصریح کرد: از زمان ورود HPV به بدن تا بروز سرطان حدود دو دهه زمان می برد؛ اما این به آن معنا نیست که تمام افرادی که به عفونت HPV مبتلا شوند مقرر است با سرطان دست و پنجه نرم کنند.
احتمال ورود واکسن HPV به برنامه واکسیناسیون کشوری وی درباره برنامه وزارت بهداشت برای ورود واکسن HPV به برنامه واکسیناسیون کشوری، بیان نمود: درحال بررسی این مورد هستیم که آیا واکسن HPV وارد برنامه کشوری واکسیناسیون شود یا خیر. در صورت اتمام اقدامات کارشناسی امکان دارد این واکسن هم به برنامه واکسیناسیون کشوری اضافه شود.
قنبری مطلق درباره کسانی که به دنبال مبتلاشدن به HPV گرفتار بروز زگیل تناسلی می شوند، خاطرنشان کرد: یکی از مشخصات زگیل های تناسلی این است که می توانند عود کنند، به همین علت اعلام می شود رعایت بهداشت فردی و عادات جنسی سالم اهمیت دارد تا احتمال عود بیماری را کم کند. اقداماتی مانند لیزر زگیل تناسلی سبب از بین رفتن عامل اصلی بیماری نمی گردد بلکه ضایعه را برطرف می کند. وقتی عامل بیماری از بین نرفته باشد احتمال عود بیماری هم وجود دارد.
پوشش بیمه ای تست HPV او تصریح کرد: یک نکته مهم در سرطان رحم، انجام غربالگری است که این غربالگری در سطح نظام شبکه درحال توسعه است. با کاهش قیمت تست HPV در کشور این غربالگری زیر پوشش بیمه قرار گرفته است و کمک می نماید غربالگری HPV هم صورت گیرد تا اگر افرادی در معرض خطر هستند آنها را شناسایی نماییم.



1401/05/18
11:29:30
0.0 / 5
425
تگهای خبر: دانش بنیان , لیزر
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
آزینیک