سورنا ستاری:
نوآوری شرکت های دانش بنیان سلامت و کیفیت غذا را ارتقا می دهد
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اعلان اینکه سلامت و کیفیت غذا را نوآوری شرکت های دانش بنیان ارتقا می دهد اظهار داشت: روند همکاری ها در زمینه غذا با همکاری وزارت بهداشت شتاب گرفته است.
به گزارش آزینیک به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آیین شروع به کار فاز سوم برنامه اصالت و سلامت مواد غذایی، رونمایی از کتاب دارونامه داروهای صنعتی و طب سنتی و داروی ایران ساخت «تیوتروپیوم بروماید»، با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور، وزیر بهداشت و وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان غذا و دارو اجرا شد. سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور در این مراسم با اشاره به همکاریهای مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی برای ارتقای امنیت، سلامت و کیفیت غذا اظهار داشت: بخشنامه مشترک اجرائی با محوریت استفاده از نوآوری ها و فناوری های حوزه غذا، در قالب قانون جهش تولید دانش بنیان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی از شروع سال جاری شروع شده است. در این بخشنامه بطور جدی به نقش شرکت های دانش بنیان در تامین امنیت، ارتقای کیفیت و سلامت فرآورده های غذایی با بهره گیری از فناوری ها توجه جدی انجام شده است. ستاری، با اشاره به همکاری با سازمان غذا و دارو برای تامین امنیت و سلامت غذای کشور اظهار داشت: در دوره ی جدید همکاریهای جدی را با سازمان غذا و دارو شکل داده ایم که بر امنیت، سلامت و کیفیت غذا متمرکز است. این تمرکز جدی روی حوزه غذا وجود نداشت و عمده تمرکز بر روی فرآورده های دارویی بود که خوشبختانه دستاوردهای باارزش و قابل توجهی نیز به ارمغان آورد. وی افزود: در همکاری پیشین، آزمایشگاه شناسایی بیش از ۴۰۰ نوع سم جدید شکل گرفت و در این دوره نیز، تحول غذایی کشور دنبال می شود چونکه یکی از حوزه های راهبردی، اقتدارآفرین و حیاتی برای کشور است که ظرفیت های بالقوه بسیاری دارد که کاری روی آن صورت نگرفته و شرکت های دانش بنیان با ورود به این حوزه ها، می توانند ضمن ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده، نیازی مهم و راهبردی از کشور را تامین کنند. معاون علمی و فناوری رییس جمهور تامین و خودکفایی در تامین نهاده های دام و طیور بمنظور تامین امنیت غذایی جامعه را یکی از اولویت های اصلی این معاونت برشمرد و اضافه کرد: استفاده از دانش بنیان ها برای توسعه روش های فناورانه و نوآورانه تامین نهاده ها، همین طور جایگزین سازی نهاده ها با جایگزین های غذای دام و طیور دنبال می شود. وی با اشاره به اهمیت بالای حوزه زیست دریا اظهار داشت: پهنه گسترده و وسیع دریایی ایران دارای ظرفیت های بسیار زیادی در تامین امنیت غذایی دارد، مورد توجه قرار گرفته است و طرح های فناورانه در زمینه زیست دریا از طرف معاونت علمی و فناوری مورد حمایت قرار می گیرند. ستاری همین طور از اهمیت حوزه گیاهان دارویی، طب سنتی و فرآورده های وابسته گفت و اضافه کرد: نوآوری های حوزه گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی، اهلی سازی و خودکفایی در بذر از ظرفیت های بسیار عالی حوزه کشاورزی، گیاهان دارویی و فرآورده های وابسته به شمار می روند که از شرکت های دانش بنیان فعال در این عرصه ها حمایت می نماییم. معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه تدوین دارونامه طب سنتی می تواند بازاری بزرگ برای شرکت های دانش بنیان و خلاق این حوزه بوجود آورد، افزود: روند همکاری ها در زمینه غذا با همکاری وزارت بهداشت شتاب گرفته است و امیدواریم ادامه این روند، به تحقق امنیت غذایی و روتق محصولات این حوزه منجر شود. رونمایی از داروی استنشاقی ایران ساخت در این مراسم همین طور از داروی ایران ساخت «تیوتروپیوم بروماید» که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو، توسط شرکت دانش بنیان برای اولین بار در کشور تولید و تجاری سازی شده است، رونمایی گردید. همچون داروهای استنشاقی DPI است که برای جلوگیری از محدود شدن راه هوایی در ریه ها در بزرگسالان مبتلا به آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه استفاده می شود. این دارو تا کنون بطور کامل وارداتی و ارزبری آن، ۱۰ میلیون دلار بوده که برای نخستین بار، در ایران تولید شده است. این فرآورده دارویی، مبتنی بر آخرین فناوری های استنشاقی استفاده شده است و چالش کشور در تامین این دارو با تولید ایران ساخت برطرف شد. همین طور در این مراسم تفاهم نامه سه جانبه همکاری در قالب فاز سوم برنامه جامع سلامت و اصالت غذای کشور با هدف مدیریت و کنترل آلاینده ها و تفلبات در مواد غذایی به امضای معاون علمی و فناوری وزیر بهداشت و رییس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری رسید.
منبع: آزینیك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب