با قیمت پایین تر از نمونه خارجی؛

پژوهشگران دانشگاه تهران دستگاه ردیاب چشمی ساختند

پژوهشگران دانشگاه تهران دستگاه ردیاب چشمی ساختند

آزینیک: پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت سیستم ثبت موقعیت چشم شدند.



به گزارش آزینیک به نقل از دانشگاه تهران، محمدرضا ابوالقاسمی دهاقانی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با اشاره به کاربرد و اهمیت اندازه گیری های ثبت موقعیت چشم در علوم مختلف همچون علوم اعصاب، روان شناسی، مدیریت، بازاریابی و هم چنین طراحی، اظهار داشت: موقعیت چشم و اندازه مردمک، همچون با اهمیت ترین شاخصه های بررسی عملکرد شناختی انسان و موجوداتی است که سیستم بینایی مشابه انسان دارند. بدین جهت سیستم های ثبت موقعیت چشم در سراسر دنیا در آزمایشگاه های مختلف مورد بهره برداری قرار می گیرد.
ابوالقاسمی اضافه کرد: سیستم ردیاب چشمی یک سیستم با کاربردهای متنوع است که ازطریق یک دوربین با فرکانس بالا کار کرده و جایگاه چشم و اندازه مردمک را با دقت مکانی و زمانی خیلی بالا ردیابی می کند. دقت مکانی دستگاه تولید شده در حدود یک درجه بینایی و دقت زمانی در حدود ۵۰۰ هرتز است.
وی مزیت اصلی این دستگاه نسبت به نمونه های مشابه خارجی را قیمت تمام شده عنوان نمود و اظهار داشت: در صورتیکه قیمت نمونه خارجی مشابه آن بین ۱۵ تا ۳۰ هزار دلار است، قیمت نمونه داخلی در مقایسه با مشابه خارجی کمتر است. قبل از این، سیستم ردیاب چشم ایرانی که با دقت زمانی ۵۰۰ هرتز و دقت یک درجه بینایی کار کند، معرفی نشده بود.
مجری طرح توسعه ردیاب چشمی اظهار داشت: این دستگاه خروجی کوشش های دانشجویان مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران است و مراحل تحقیق، طراحی، ساخت و شبیه سازی آن در آزمایشگاه فناوری مغز واقع در پژوهشکده فناوری های همگرای دانشگاه تهران انجام شده است. هم اکنون تست ها و استانداردهای لازم جهت ورود به مرحله تجاری سازی انجام و تجاری سازی آن شروع شده است.
وی اضافه کرد: اکنون یک نمونه از این دستگاه در پژوهشکده فناوری های همگرای دانشگاه تهران مستقر شده که دانشجویان دانشکده های مهندسی برق و کامپیوتر و دانشکده روان شناسی و سایر محققین برای انجام پایان نامه و تحقیقات خود از این دستگاه استفاده می نمایند.
ابوالقاسمی در آخر با اشاره به این که این سیستم قابلیت ارتقا دارد، اضافه کرد: یکی دیگر از اهداف این پروژه، ساخت یک برنامه یکپارچه جهت پاسخ گویی به نیازهای متنوع کاربران از حوزه های مختلف علوم و مهندسی است. نسخه بعدی رهگیر چشم بر روی سیستم هایی مانند موبایل قابل اجرا بوده و امکان توسعه کاربردهای تحقیقاتی بیشتر برای حوزه هایی مانند زبان شناسی، علوم ورزش و سایر رشته های علوم انسانی را دارا خواهد بود.


منبع:

1401/02/17
20:17:52
0.0 / 5
516
تگهای خبر: تجاری , دانشگاه , دوربین , فناوری
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
آزینیک