در پژوهشگاه رویان صورت می گیرد؛

ارائه راهکاری برای تولید واکسن های ضد تومور توسط محققان کشور

ارائه راهکاری برای تولید واکسن های ضد تومور توسط محققان کشور

به گزارش آزینیک محققان کشور با مطالعه مبتنی بر سلول های بنیادی پرتوان در صدد درمان و تولید واکسن سرطان هستند.



به گزارش آزینیک به نقل از مهر، سلول های بنیادی پرتوان به علت خصوصیات پرتوانی، همچون توان خودنوزایی نامحدود و توان تمایز به تمام انواع سلول های موجود در بدن، ابزار مناسبی برای پزشکی بازساختی مدرن هستند.
پژوهش ها نشان داده است جمعیت محدودی از سلول ها در هر تومور سرطانی، به نام سلول های بنیادی سرطانی، با داشتن توان بنیادی بودن و انعطاف فنوتیپی، مسئول مقاومت تومورهای سرطانی در مقابل شیمی درمانی و پرتودرمانی، مسئول متاستاز (مهاجرت سلول های سرطانی از تومور و ایجاد تومورهای جدید در دیگر نقاط بدن) تومور، توسعه تومور و عود آن هستند.
رویکردهای مختلف درمانی برای هدف قرار دادن سلول های بنیادی سرطانی به منظور ریشه کن کردن تومورهای سرطانی توسعه یافته است.
به منظور جمع بندی پژوهش های صورت گرفته در مورد سلول های بنیادی سرطانی، محققان در پژوهشگاه رویان و دانشگاه علم و فرهنگ به نگارش یک مقاله مروری در این حوزه پرداختند.
این مقاله در ابتدا به تبیین دیدگاه های مختلف درباره منشاء سلول های بنیادی سرطانی می پردازد.
بیشترین توجه به این نظریه است که سلول های بنیادی سرطانی حاصل از تنظیم خارج شدن سلول های بنیادی شبه جنینی بسیار کوچکی هستند که در بافت های مختلف وجود داشته و بعنوان سلول های بنیادی مختص آن بافت شناخته می شوند.
تشابه بیان ژن های در ارتباط با پرتوانی در این دو گروه سلول صحت نظریه فوق را تقویت می کند. در ادامه، این مقاله به تشریح خصوصیات مشترک سلول های بنیادی سرطانی و سلول های بنیادی پرتوان پرداخته، پتانسیل سلول های بنیادی پرتوان در مطالعات سرطان و کاربردهای درمانی آن مانند آموزش سیستم ایمنی به وسیله این سلول ها برای مقابله با سلول های بنیادی سرطانی را مورد بحث قرار می دهد.
در نهایت این مقاله که در مجله بین المللی Stem Cell Reviews and Reports به چاپ رسیده است، این چنین جمع بندی می کند که شباهت سلول های بنیادی پرتوان و سلول های بنیادی سرطانی می تواند منبعی از آنتی ژن های ضد سلول های بنیادی سرطانی فراهم آورد که راهگشای روش های جلوگیری از سرطان همچون تولید واکسن های ضدتومور خواهد بود.
این پروژه توسط دکتر سید نفیسه حسنی، دکتر مرضیه ابراهیمی، دکتر حسین بهاروند، مژگان براتی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان و دانشگاه علم و فرهنگ انجام شده است.

1400/11/29
22:38:59
0.0 / 5
860
تگهای خبر: آموزش , دانشگاه , كاربر
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
آزینیک