راه رفتن معلولان با ربات کمک حرکتی ایرانی میسر شد
آزینیک: یک شرکت دانش بنیان با بهره بردن از توان داخلی با عرضه ربات پوشیدنی برای راه رفتن بیماران دارای ناتوانی جسمی، نام خودرا جزو نخستین تولیدکننده های این دستگاه در خاورمیانه ثبت نمود.
به گزارش گروه علم وآموزش ایرنا از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، سید مصطفی حوائجی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: اکسوپد یک ربات اسکلت بیرونی پایین تنه است که قادر می باشد وزن بیمار را تحمل کرده و آنرا به زمین انتقال دهد.
وی اضافه کرد: این ربات روی لباس های کاربر پوشیده می شود و فرد بدون نیاز به صرف انرژی چندانی به کمک این محصول می تواند راه برود.
این فناور بیان کرد: این محصول از چهار موتور الکتریکی پرقدرت در مفاصل لگن و زانو بهره می برد که قادرند پاهای بیمار را با الگوهای حرکتی مختلف و سرعت های مختلف حرکت دهند.
حوائجی افزود: استفاده از ربات اسکلت بیرونی بعنوان یک روش غیرتهاجمی، با تامین قدرت لازم برای حرکت اندام تحتانی، حین ایستادن، راه رفتن، نشستن و بالا رفتن از پله ها، پیشگیری و رفع مشکلات ثانویه در افراد دارای ضایعه نخاعی را در پی دارد.
وی اظهار داشت: افرادی که گرفتار فلج پایین تنه هستند و همین طور افراد گرفتار ضعف عضلانی یا اختلال حرکتی در ناحیه پایین تنه می توانند از ربات اسکلت بیرونی اکسوپد استفاده کنند. جهت استفاده از دستگاه لازم است کاربر توانایی کافی در کنترل بدن خود به کمک دست ها را داشته باشد.
حوائجی خاطرنشانا کرد: بازگرداندن توانایی راه رفتن به افراد کم توان و ناتوان در پایین تنه بیش از هر چیز بر روحیه، اعتمادبه نفس و امید آنان به زندگی اثر قابل توجهی دارد، همین طور با امکان ایستادن، نشستن و راه رفتن کاربران به آنان استقلال بیشتری در زندگی می دهد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: تحرک بیشتر سبب بهبود وضعیت فیزیکی همچون بهبود گردش خون، تنظیم فشارخون، بهبود تنفس، جلوگیری از مشکلات گوارشی و کلیوی، زخم بستر، دردهای مزمن و تضعیف ماهیچه ها می شود. از اکسوپد می توان برای توان بخشی افرادی که مبتلا به اختلال در الگوی راه رفتن هستند بهره برد.
وی افزود: نمونه های خارجی این محصول قیمت بسیار بالایی دارند، اما این محصول در کنار طراحی و ساخت کاملاً داخلی قیمت پایین تری نیز دارد. نه فقط در ایران بلکه در خاورمیانه نخستین تولیدکننده این دستگاه هستیم و با توجه به این که نمونه خارجی این محصول در ایران وارد نمی گردد، توانسته ایم صرفه جویی ارزی بالایی به همراه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری تا حالا حمایت های خوبی داشته است. برای خرید این محصول می توان از تسهیلات لیزینگ معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و خرید اقساطی استفاده کرد، اما چون محصول دارای تکنولوژی و قیمت بالاست، بطور معمول خود معلول توان خرید آنرا ندارد و نیاز به حمایت های بالادستی است.
منبع: آزینیك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب