گسترش آب بندان های آبشاری به کمبود آب آخر می دهد

گسترش آب بندان های آبشاری به کمبود آب آخر می دهد

معاونت علمی و فناوری اعلام نمود شرکتهای دانش بنیان می توانند با دستاوردهای خود همچون آب بندان ها به کمبود آب خاتمه دهند.



به گزارش آزینیک به نقل از معاونت علمی و فناوری، حفر قنات بعنوان یکی از قدیمی ترین روش های مقابله با کم آبی، صدمه های زیست محیطی دارد اما فناوری سدهای زیرزمینی به کمک رفع این چالش آمده است.
ضرورت توسعه و احتیاج به منابع آبی روز به روز افزایش می یابد. چاره زیربنایی و پایدار برای حل مشکل کم آبی نیازمند به کارگیری فناوری هایی پیشرفته است. اجداد ما طی چندین قرن از روش های مبتکرانه ای چون حفر قنوات برای مقابله با خشکسالی استفاده کردند.
با توسعه فناوری مناسب، کمبود آب می تواند از محدودیت، به موقعیت تبدیل گردد. چالشی که برای مبارزه با محدودیت های آب انجام و سبب پیدا شدن فناوری های متنوع و جدید خواهد شد. روش های مختلفی برای افزایش آب و مهیا کردن آن در زمان و مکان معین مطرح شده که یکی از مهم ترین روش ها بخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک مانند ایران، توسعه آب های زیرزمینی با استفاده از روش های مختلف همچون راه اندازی سدهای زیرزمینی است.
سدهای زیرزمینی، سازه هایی هستند که جریان های زیرقشری و یا آب های زیرزمینی را مسدود کرده و سبب ایجاد ذخایر آبی در زیر زمین هستند مهم ترین مشکل در راه اندازی سد زیرزمینی، تعیین مناطق مناسب برای توسعه و ایجاد این سدها است. این طرح برای توسعه فناوری راه اندازی و ارزیابی اثربخشی و عرضه راهکارهای فناورانه در رفع مشکلات اجرایی با شناسایی مکان های مستعد، طراحی شده و اجرای دو طرح الگویی در منطقه وردیج انجام گرفته است.
برای نیل به این منظور با بررسی و مطالعه سوابق علمی موجود، بازدیدهای صحرایی، تهیه تصاویر ماهواره ای، استخراج داده ها و شاخصهای مکانی، ذخیره سازی داده ها در پایگاه داده مناسب مکانی و استفاده از مدل ارزیابی چند معیاره مکانی مناطق مستعد، راه اندازی سدهای زیرزمینی مشخص و اولویت بندی شد.
در این طرح همینطور مطالعات زمین شناسی، ریخت شناسی، نقشه برداری و مطالعات زیرسطحی به کمک فناوری ژئوالکتریک و ژئورادار قبل و پس از راه اندازی سد زیرزمینی برای مشخص کردن بهترین مکان و ارزیابی عملکرد سد زیرزمینی به انجام رسیده است.


منبع:

1400/08/11
23:02:52
0.0 / 5
587
تگهای خبر: دانش بنیان , فناوری
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آزینیک