یک شرکت ایرانی ماشین حفاری و کابل گذاری همزمان را تولید کرد
یک شرکت دانش بنیان با طراحی دستگاه حفر و نصب همزمان کابل و لوله، هزینه ها و تبعات عملیات عمرانی را در بخش های مختلف کم کرد.
محمدرضا بداقی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: ماشین نصب فیبرنوری مکانیزه در مدلهای مختلف طراحی شده و به صورت همزمان حفاری و نصب فیبر نوری در زمین را انجام می دهد و عرض کمی از زمین را تخریب می کند.
نصب مکانیزه نوار اخطار در حین حفاری
مدیرعامل این شرکت فناور در ادامه، نصب فیبرنوری به صورت همزمان به همراه تخلیه خاک سرندی، پوشش و نصب نوار اخطار و بک فیلد، قابلیت استفاده از سیستم های کنترل، سیستم حرکت هیدرواستاتیک، امکانات رفاهی، گرمایشی و سرمایشی کابین را همچون خصوصیت های این دستگاه برشمرد.
بداغی اضافه کرد: این سامانه همینطور دارای سیستم های ارتعاش گیر و فرکانس گیری کابین، فرمان گیری هیدرولیکی و سیستم تعلیق اختلاف سطح است.
وی ضمن اشاره به اینکه، از این تکنولوژی در ساخت ترنچرهای باغی هم استفاده می شود، افزود: این ماشین در زهکشی مزارع کشاورزی و خطوط انتقال آب مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته این فعال حوزه صنعتی، این دستگاه می تواند در هر ساعت ۱۰۰ الی ۳۰۰ متر عملیات زهکشی مزارع کشاورزی را به طور کاملا مکانیزه و ۲۰۰ الی ۴۰۰ متر حفاری و نصب لوله به صورت همزمان را انجام دهد.
وی اظهارکرد: حفاری به وسیله یک بوم و زنجیر حفاری صورت می گیرد که امکان افزایش بوم برای حفاری تا عمق ۳ متر و عرض ۴۰ الی ۷۰ سانتیمتر در بوم اول و از ۷۰ الی ۱۰۰ سانتیمتر در بوم دوم را می تواند محقق کند.
صرفه جویی در مصرف آب با استفاده از دستگاه ساخت ایران
بر اساس اعلام معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، هم اکنون یکی از لزوم های عرصه کشاورزی در ایران، صرفه جویی در مصرف آب است.
بداغی اظهار داشت: در همین راستا با استفاده از این دستگاه حفر و نصب همزمان کابل و لوله، لوله های آب در عمق زمین کار گذاشته می شوند تا کمتر آب تزریقی تبخیر شود.
وی اضافه کرد: به صورت مشخص نمی توان این حفاری را بواسطه بیل مکانیکی انجام داد چونکه به ریشه درختان و گیاهان صدمه وارد می کند، اما دستگاه طراحی شده توسط ما این توانایی را دارد که صرفاً به اندازه لوله، زمین را حفاری کند.
جلوگیری از خروج ارز با بومی سازی دستگاه
بداغی اظهار داشت: زمینه صادرات این دستگاه نصب فیبر نوری مکانیزه فراهم نشده است.
وی اضافه کرد: طبق محاسبات انجام شده، تولید این محصول دانش بنیان، در سال حدودا مانع خروج ۷ میلیون یورو ارز از کشور شده است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان می گوید: دستگاه ساخته شده در این شرکت، یک سوم نمونه خارجی قیمت دارد و علاوه بر این خدمات بعد از فروش محصول ما هم کاملا در دسترس و در نهایت ظرف مدت ۴۸ ساعت در دستور کار قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه، تهیه و تأمین قطعات این دستگاه برای خریداران فراهم گشته است و آموزش مجانی هم بعد از خرید محصول عرضه می شود، از بخش های معادن، مخابرات و کشاورزی به عنوان اصلی ترین مصرف کنندگان این دستگاه دانش بنیان نام برد.
به گفته این فعال حوزه دانش بنیان کشورمان، کاهش زمان حفاری و لوله گذاری یا نصب کابل، پیشگیری از تخریب زیست محیطی، تسریع در امور و صرفه جویی در هزینه ها همچون مهم ترین مزیت های ماشین نصب فیبر نوری مکانیزه به حساب می آید.
منبع: آزینیك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب