در گزارش آزینیك عنوان شد؛

کرونا صادرات محصولات دانش بنیان را کم کرد

کرونا صادرات محصولات دانش بنیان را کم کرد

مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی و فناوری اظهار داشت: حوزه سلامت و مواد شیمیایی که ۵۰ درصد آن توسط دانش بنیان ها به تولید می رسد، متاثر از شرایط کرونا با کاهش جدی صادرات مواجه گردید.



روح الله استیری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد صادرات محصولات در رابطه با کووید ۱۹ توسط شرکتهای دانش بنیان اظهار نمود: به صورت کلی ۵ ماه پس از شروع پاندمی کرونا در کشور، صادرات خیلی از محصولات حوزه سلامت بخصوص محصولاتی که مستقیم و غیر مستقیم با بیماری های عفونی و کووید مرتبط بود ممنوع گردید.
مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی و فناوری اظهار داشت: به علت این که مصرف این محصولات به شدت بالا رفت، سیاست کشورها هم مبتنی بر عدم صادرات شد و طی این مدت کشورهای پرجمعیتی که زیرساخت تولیدشان ضعیف بوده با مشکل مواجه گشتند.
به گفته وی، ایران هم با وجود ظرفیت تولید بالای محلول های ضد عفونی کننده و ماسک از اوایل پاندمی امکان صادرات نداشت و تا اواخر سال ۹۹ مجوز صادرات صادر نمی شد.
وی تصریح کرد: با پیگیری های معاونت علمی و فناوری امکان صادرات این محصولات از اواخر سال ۹۹ به وجود آمد چونکه ظرفیت تولید هم تا آن زمان افزوده شد و با تأمین نیاز داخل، به میزان محدودی صادرات محصولات مجوز داده شد.
وی بابیان این که هم اکنون هم محدودیت هایی برای صادرات این نوع محصولات وجود دارد، اظهار داشت: بر مبنای آمار بین المللی، در مجموع در حوزه صادرات غیرنفتی همه کشورها بجز اتحادیه اروپا به علت داشتن زیرساخت های خوب، با مشکل مواجه گردید. این بدان معناست که صادرات آنها کاهش پیدا کرد و این موضوعی جهانی بود.
وی افزود: هم اکنون ماسک و مواد ضد عفونی کننده همچون اقلامی هستند که بدون مشکل و نامحدود امکان صادرات دارند چونکه ظرفیت تولید بالاست. تجهیزات پزشکی مشروط بر تأمین نیاز قراردادهای دولتی به صورت محدود می توانند صادرات داشته باشند. کیت تشخیص کووید ۱۹ هم همچون مواردی است که توسط شرکتهای دانش بنیان به تولید می رسد و صادرات آن هم به علت افزایش ظرفیت تولید به صورت محدود محقق شده است.
وی با تکیه بر این که شرایط برای صادرات منطقی به نظر نمی رسید و مصرف داخل بالاست، اظهار داشت: ما حالا به علت شرایط کشور و موج های کرونا، تشویق و ترغیب شرکت ها را در نیمه ۹۹ به پس از دستور کار خارج کردیم چونکه زمانیکه کشور در گیر کروناست پیگیری برای صادرات غیر منطقی است.
وی در ارتباط با صادرات کلی محصولات دانش بنیان اظهار داشت: نیمی از کشورهای دنیا، به علت پاندمی با کاهش قابل ملاحظه صادرات غیر نفتی مواجه گشتند که ایران هم همچون این کشورها بود.
کاهش میزان صادرات حوزه سلامت و مواد شیمیایی
وی اضافه کرد: صادرات در دو بخش مهم سلامت، مواد شیمیایی طی این دو سال به شدت در دنیا و ایران (به غیر ازاتحادیه اروپا) کاهش پیدا کرد؛ بیشترین کاهش صادرات در حوزه مواد و سلامت بود که بیشتر از ۵۰ درصد صادرات دانش بنیان را تشکیل می داد. کاهش ۲۰ درصدی صادرات حوزه سلامت در دنیا و کاهش ۴۰ درصدی در حوزه مواد طی این مدت محسوس بود.
وی با اشاره به علت کاهش صادرات اظهار داشت: حوزه سلامت به خاطر نیاز داخل کشور و حوزه مواد تحت تأثیر صرف بودجه در بخش سلامت با کاهش قابل ملاحظه ای مواجه گردید. ازاین رو بسیاری از پروژه های پالایشگاهی، پتروشیمی و… تحت تأثیر پاندمی قرار گرفت و خرید بین المللی آنها ضعیف شد.
برنامه های معاونت علمی در جهت توسعه و تقویت صادرات
استیری اظهار داشت: با عنایت به بهتر شدن شرایط امسال و بخصوص پیشبینی نیمه دوم سال، برنامه های حمایتی معاونت علمی در جهت تقویت توان صادراتی شرکت ها و توسعه بازار محصولات دانش بنیان دنبال خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچون برنامه های پیش رو در راه صادراتی محصولات دانش بنیان ویژه سازی حمایت ها برای شرکتهای دانش بنیانی است که در زنجیره تأمین بین المللی قرار می گیرند. این مهم از راه ارزیابی آمادگی صادراتی آنها و تطابق محصولات تولیدی آنها با حجم و اندازه بازار دنیا از راه داده های سازمان تجارت جهانی صورت خواهد گرفت.

1400/07/10
09:23:44
0.0 / 5
727
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
آزینیک