بدون آسیب به بدن؛

تولید کلیه زیستی مصنوعی که جایگزین دیالیز می شود

تولید کلیه زیستی مصنوعی که جایگزین دیالیز می شود

به گزارش آزینیک محققان دانشگاه کالیفرنیا نمونه اولیه یک کلیه زیستی مصنوعی را تولید کرده اند که بدون احتیاج به هر گونه دارویی کار می کند و می تواند جایگزین دیالیز شود.



به گزارش آزینیک به نقل از نیواطلس، بیماران مبتلا به نارسایی کلیه به صورت منظم به دیالیز نیاز دارند که یک درمان تهاجمی و بالقوه خطرناک می باشد، اما کلیه زیستی مصنوعی می تواند کارکردهای اساسی کلیه طبیعی را انجام دهد که همچون آنها میتوان به فیلتر کردن سموم خون، تنظیم فشار خون، غلظت الکترولیت و سایر مایعات بدن اشاره نمود.
استفاده از روش دیالیز در مورد افرادی که کلیه شأن از کار افتاده، رویه ای وقت گیر و دشوار است. عمل پیوند کلیه هم به دلیل احتمال بالای پس زده شدن از جانب بدن دریافت کننده با چالش های زیادی همراه می باشد. پیوند کلیه زیستی مصنوعی جدید به بدن افراد نیازمند بدون استفاده از داروهای مقابله کننده با سیستم ایمنی یا رقیق کننده خون امکان دارد و بنابراین صدمه کمتری به بدن می زند.
این دستگاه از دو قسمت اصلی تشکیل شده است. بخش هموفیلتر از غشاهای نیمه رسانای سیلیکون تشکیل شده که مواد زائد را از خون خارج می کند. یک راکتور زیستی هم شامل سلول های لوله ای شکل مهندسی شده است که حجم آب، تعادل الکترولیت ها و سایر عملکردهای متابولیک را تنظیم می کند. این سلول ها جلوی حمله سیستم ایمنی بدن بیمار را می گیرند.
کلیه مصنوعی زیستی به دو شریان اصلی بیمار متصل می شود. شریان اول خون را برای فیلتر کردن منتقل کرده و شریان دوم خون فیلتر شده را به بدن منتقل می کند. این کلیه به مثانه هم متصل می شود؛ جایی که مواد زائد در چارچوب ادرار در آن رسوب می کنند. هم اکنون آزمایش های گوناگونی برای کسب اطمینان از کارایی این کلیه مصنوعی در جریان است.


منبع:

1400/06/24
21:04:06
0.0 / 5
625
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
آزینیک