عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام :

سرعت دستیبابی به فناوری ها برای كشور باید بیشتر شود

سرعت دستیبابی به فناوری ها برای كشور باید بیشتر شود

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اعلان اینکه کشور به لحاظ ظرفیت علمی در وضعیت مناسبی قرار دارد، اظهار داشت:  باید فناورهای نوین را در بخش های مختلف با سرعت ایجاد نماییم.


به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، علی آقامحمدی در بازدید از این پارک با اعلان اینکه ادامه روند گذشته ما را به جایی نمی برد و باید سرعت خودرا در تهیه تکنولوژی های موردنیاز کشور افزایش دهیم، در این رابطه پیشنهاد نمود تا یک نقشه راهی بوسیله زنجیره کردن اقتصاد، علم، فناوری و دانش در کشور ایجاد شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که با تدوین این نقشه راه در مرزهایی که زمینه مشترک وجود دارد نباید کار تکراری صورت گیرد افزود: این مساله شامل تمام بحث های فنی و مهندسی، پزشکی، کشاورزی و امثال آن می شود.
وی نکته مهم دیگر را پشتیبانی از مراکز تحقیق و توسعه (R&D) دستگاهها و شرکتها دانست و اظهار داشت: لازم است تا دراین زمینه حمایت های لازم صورت گیرد.
مدیر گروه اقتصادی دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاکید بر این که باید نقشه راه ۱۰ تا ۱۵ ساله کشور را در حوزه توسعه فناوری تدوین نماییم، اضافه کرد: در این نقشه راه باید نقش جهاددانشگاهی و سایر سازمان ها و شرکا تعریف شود.
وی با اعلان اینکه باید خودرا برای دوران پسا تحریم آماده نماییم عنوان کرد: اگر خارجی ها ببینند در راه خودکفایی پیش می رویم باقیمت های پایین تر باردیگر به کشورمان می آیند تا در آینده ما را وابسته کرده و به اهداف خودشان برسند.
آقا محمدی با اشاره به این که برای دانشجویان کشور باید کار و شغل مناسب تهیه شود عنوان کرد: با حمایت تولید داخل می توان برای خیلی از جوانان این مرز و بوم اشتغال زایی کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سابقه خوب جهاد دانشگاهی و تاکید بر این که این نهاد می تواند منشأ تحولات خوبی باشد اظهار داشت: با آمادگی خوبی که در جهاددانشگاهی وجود دارد در گام اول باید پروژه های فعلی مخصوصاً در دوران پسا تحریم حمایت شوند و در ادامه بودجه های تخصیص داده شده در زمان مناسب به آنها اختصاص یابند، برای اینکه این پروژه ها فقط به یک شرکت و نهاد اختصاص ندارند و می تواند موجب تحول در کشور شوند.
وی با اعلان اینکه در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه کشور هستیم افزود: باید با تقسیم کار بین جهاددانشگاهی، معاونت علمی و فناوری، مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت، مگاپروژه های فناورانه کشور طراحی شوند و در آن خطوط کلی آینده علمی کشور تا سال ۱۴۰۵ ترسیم شوند.
همچنین دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی کشور نیز در این بازدید با اشاره به فعالیت مرکز تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی از سال ۱۳۶۵ تا حالا اظهار داشت: بمنظور استقرار مراکز تحقیقاتی واحدهای سازمانی جهاد دانشگاهی در مکانی خاص این مجتمع افتتاح شد و بعد از آن باتوجه به راه اندازی پارک های علم و فناوری در کشور پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی در این مکان شکل گرفت.
وی با اعلان اینکه مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی هم اکنون به قطب علم و فناوری استان البرز تبدیل گشته است اظهار داشت: در این پارک با ۹۰ هکتار مساحت ۱۰۰ شرکت فناور مستقر شده اند که از میان آنها ۴۳ شرکت دانش بنیان هستند.
رییس جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به تعدادی از کارهای شاخص جهاددانشگاهی در زمینه های فنی و مهندسی، پزشکی، کشاورزی و امثال اظهار داشت: با گذشت۴۲ سال از انقلاب اسلامی و ۴۰ سال از تشکیل جهاددانشگاهی زیرساخت های خوبی در کشور و این نهاد شکل گرفته است و ما توان انجام کارهای بزرگ فناورانه که امکان تجاری سازی آنها وجود دارد راداریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تجربه اجرای طرح های بزرگ فناورانه جهاددانشگاهی در سالهای مختلف اظهار داشت: مشکل کشور تولید تکنولوژی نیست و اگر منابع مالی داشته باشیم توان انجام پروژه های بزرگ راداریم.
طیبی با اشاره به این که منابع تصویب شده در بودجه یا تخصیص نیافته و یا بموقع تخصیص نمی یابد اظهار داشت: تخصیص منابع و دادن پول باید مشکلی از کشور را حل کند و پس ازآن با تجاری سازی آن فناوری، منابع به صندوق دولت برگردد.
رییس جهاددانشگاهی با اعلان اینکه باید فکری به حال کاربرد فناوری ها در کشورمان شود عنوان کرد: بطور مثال معاونت پژوهش و فناوری یک وزارتخانه اجرای طرحی را تصویب می کند، اما همان طرح توسط معاونت بهره برداری قبول نمی گردد و ترجیح می دهند بجای پشتیبانی از تولید داخل تکنولوژی را از خارج وارد کنند.
وی یکی از اشکالات در راه را نبود آزمایشگاه های مرجع در کشور دانست و اضافه کرد: به این بهانه که آزمایشگاه مرجع برای تست نهایی محصولات تولید داخل نداریم از آنها حمایت نمی گردد و مبادرت به واردات می شود.
طیبی با اعلان اینکه جهاددانشگاهی پتانسیل های خوبی برای تولید طرح های فناورانه دارد اظهار داشت: با تولید فناوری اگر نیاز بود آنرا می فروشیم یا بوسیله مشارکت و تشکیل شرکت در جهت تجاری سازی آن حرکت می نماییم.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه کشور اظهار نمود: بسته کامل تولید و کاربرد پشتیبانی از فناوری ها باید بصورت کامل در این برنامه دیده شود.
طیبی در این بازدید به تعدادی از مگاپروژه های جهاددانشگاهی همچون طراحی و تولید سیستم رانش قطار مترو ملی اشاره نمود و اظهار داشت: دراین زمینه لازم است تا هرچه سریع تر قرارداد ۴۲۰ دستگاه منعقد شود تا بتوانیم این فناوری تولید داخل را تجاری سازی نماییم.
رییس جهاددانشگاهی همین طور به طرح تولید کاتالیست های خودرو اشاره نمود و اظهار داشت: تولید مونولیت سرامیکی کاتالیست خودرو را از مدت ها قبل شروع کردیم و طبق مذاکراتی که با خودروسازها انجام دادیم بمنظور بومی سازی این فناوری با تصویب شورای عالی اقتصاد قرار شد تا یک خط تولید کوچک این محصول را وارد کرده و با مهندسی معکوس به دانش بومی در این رابطه دست یابیم.
وی همین طور به قانون معافیت از شرکت در مناقصات برای نخستین فناوری های تولیدی شرکت های دانش بنیان اشاره نمود و اظهار داشت: در تلاشیم تا با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این قانون شامل حال پروژه های جهاددانشگاهی نیز شود.
دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز در این بازدید با اعلان اینکه معمولاً تسهیلات معاونت علمی و فناوری برای شرکت های استارت آپی کوچک پیش بینی شده است عنوان کرد: برای نهادهایی چون جهاددانشگاهی که می توانند به صورتی زیمنس یا سامسونگ ایران شوند جایی در این تسهیلات پیش بینی نشده و در قوانین و مقررات باید به آنها پرداخته شود.
دستیابی به دانش فنی و تولید مته های حفاریPDC، کسب دانش فنی و تولید سه حلقه کویل دستگاه لوله مغزی سیار حفاری صنعت نفت و گاز، ساخت موتورهای هیدرولیکی درون چاهی حفاری، تکمیل دانش فنی ساخت و تولید کریستالیزاتور صنایع فولاد و ریخته گری، تکمیل دانش فنی تولید کربن اکتیو از قیر طبیعی، تدوین دانش فنی استحصال نیکل و کبالت از منابع معدنی کشور، فرمولاسیون و تولید داروهای طبیعی جایگزین آنتی بیوتیک ها در صنعت طیور، تولید محیط شستشوی گامت انسانی و محیط های انجماد و ذوب تخمک و جنین انسانی موردنیاز مراکز درمان ناباروری، تولید زخم پوش برای بیماران پروانه ای و سایر بیماران، فرمولاسیون و تولید آفت کش های گیاهی برای کنترل آفت گلخانه های سبزی و صیفی، اصلاح نژاد مرغ بومی در امتداد خالص سازی و ایجاد لاین تخمگذار از دستاوردهای جهاددانشگاهی بود که در این بازدید به آنها اشاره شد.
همچنین در این سفر پمپ درون چاهی نفت واحد خواجه نصیر، ابر خازن پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی، تور پرورش ماهی در قفس، پارچه فیلترهای کیسه های زخم پوش واحد امیرکبیر، یارد مونتاژ دکل حفاری نفت و مبدل ها و منابع تغذیه صنعتی فشارقوی الکتریکی واحد علم و صنعت، مرکز اصلاح نژاد دام های سنگین بایوفارم پژوهشگاه ابن سینا، بذرهای هیبریدی مرکز ملی ذخایر ژنتیک، آفت کش های گیاهی داروهای گیاهی جایگزین آنتی بیوتیک طیور، خشخاش ایرانی پژوهشکده گیاهان دارویی همچون طرح ها و مراکزی بود که مورد بازدید قرار گرفتند.
پارک علم و فناوری البرز به ­منظور گسترش فرهنگ نوآوری و تبدیل ایده های دانش محور و فناورانه شرکت ­ها و موسسات فناور و دانش ­بنیان به کسب وکار و ایجاد فضای لازم برای بسط و رشد شرکت های کوچک و متوسط باتوجه به نیاز هریک از هسته­ ها و واحدهای فناور تحت حمایت برای حضور موفق و موثرتر در بازار کار، حمایت های خودرا به این واحدها در کنار مراکز، پژوهشکده ها و واحدهای فناور جهاددانشگاهی مستقر و در نتیجه هم افزایی توان علمی با بهره بردن از توان و ظرفیت آنها در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی ارائه می نماید.


1400/03/16
16:11:12
0.0 / 5
787
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
آزینیک