تشدید سرعت بازیافت سوخت هسته ای مصرفی با سنسور طیف سنجی
آزینیک: پژوهشگران آزمایشگاه ملی شمال غربی اقیانوس آرام در واشنگتن برای کاهش خطر ناشی از زباله های رادیواکتیو و کاهش هزینه اداره راکتورهای هسته ای از سنسورهای طیف سنجی بهره برده اند.
به گزارش آزینیک به نقل از نیواطلس، سنسورهای طیف سنجی می توانند بصورت آنی روند بازیافت باقیمانده سوخت هسته ای را ارتقا داده و تسریع کنند.
سوخت مورد نیاز برای تامین انرژی راکتورهای هسته ای خیلی کم است و تنها با ۱۰ گرم سوخت انرژی معادل یک تن زغال سنگ تولید می شود. اما ۹۵ درصد از این سوخت پس از استفاده بصورت مصرف نشده و قابل بازیافت بر جای می ماند. در بیشتر موارد سوخت هسته ای مصرف شده و بر جای مانده در زیر زمین دفن می شود تا در آینده مورد استفاده قرار گیرد. دلیل این امر آنست که هنوز مقدار زیادی اورانیوم و پلوتونیوم در سوخت مصرف شده به همراه انواع بسیار زیادی ایزوتوپ رادیواکتیو بسیار باارزش وجود دارد که برای آنها تقاضای زیادی در محافل پزشکی و مهندسی وجود دارد.
فرآوری و جداسازی مواد مورد اشاره از این سوخت برای بازیابی و استفاده مجدد فرایندی کند، دشوار و گران است. برای حل این مشکل سنسور طیف سنجی جدیدی تولید شده که با نظارت آنی بر سوخت مصرف شده و تجزیه و تحلیل پیوندهای شیمیایی آن اطلاعات لازم را در مورد ساختار شیمیایی، اشکال و ساختارها و فعل و انفعالات مولکولی سوخت مذکور جمع آوری می کند.
با استفاده از این داده ها می توان در محیط های صنعتی کنترل دقیق تری بر نسبت اورانیوم و پلوتونیوم در سوخت هسته ای اعمال کرد و عناصر ناخواسته و ایزوتوپ های غیرمفید را برای تولید سوخت بازیافتی جدید در راکتورها از بین برد. این فناوری از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و فرصت های جدیدی را برای توسعه و پیشبرد رویکردهای بازیافت هسته ای تازه فراهم می آورد.
منبع: آزینیك
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب