بقایای موشك چین در اقیانوس هند سقوط كرد

بقایای موشك چین در اقیانوس هند سقوط كرد

به گزارش آزینیک، رسانه های دولتی چین اعلام کردند: بقایای موشک «لانگ مارچ 5B» چین بامداد امروز (یکشنبه) بعد از ورود به اتمسفر زمین در اقیانوس هند سقوط کرد.


به گزارش پایگاه اینترنتی ان. بی. سی نیوز، رسانه های دولتی چین به نقل از دفتر مهندسی فضایی سرنشین دار چین اعلام نمودند که بخش هایی از موشک «لانگ مارچ ۵B» در ساعت ۱۰ و ۲۴ دقیقه بامداد امروز به وقت پکن مجدداً وارد جو شد.
بر اساس این گزارش، مختصات نقطه برخورد را در اقیانوس محلی در جنوب غربی هند و سریلانکا قرار داده است. بیشتر آوارها در جو سوخته است.
موشک «لانگ مارچ ۵B» با قطر ۹۸ فوت و وزن ۲۰ تن در ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) پرتاب شد؛ این موشک قسمتی از ایستگاه فضایی جدید کشور را حمل می کند و نخستین مورد از ۱۱ ماموریت مورد انتظار برای تکمیل پروژه بود.
سقوط قسمت هایی از موشک ها به زمین معمول است اما این قطعه موجب نگرانی شد برای اینکه عدم کنترل آن موجب می شد که کارشناسان مطمئن نباشند که به کجای کره زمین برخورد می کند.
بیل نلسون مدیر ناسا در اطلاعیه ای اعلام نمود: چین نتوانسته است استانداردهای در رابطه با زباله های فضایی خودرا بدست آورد.
احتمال کمی وجود داشت که آوارها به نیویورک، لس آنجلس، مادرید، ریودوژانیرو، پایتخت نیجریه ابوجا یا پکن برخورد کند. معمولاً مراحل موشک متروکه به مدار نمی رسند و در عوض به زمین سقوط می کنند که اغلب در آب قرار می گیرند. اما این دفعه این اتفاق نیفتاد.
طبق گفته شرکت Aerospace Corporation مستقر در کالیفرنیا، مرحله نخست از موشک «لانگ مارچ ۵B» بجای این که سقوط کند، به سرعت مداری رسید.
این شرکت اضافه کرد: این بدان معناست که بدن خالی موشک خالی مدار بیضوی اطراف زمین می شود و در آنجا ورود مجدد کنترل نشده ای را در مدار زمین شروع می کند. این سازمان غیرانتفاعی احتمال سقوط آوار در اقیانوس را ۷۵ درصد اعلام نمود.
این سازمان اعلام نموده بود که بین ۲۰ تا ۴۰ درصد احتمال دارد که بقایای موشک به زمین یا آب برسد.
وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز جمعه اظهار داشت که موشک در هنگام ورود مجدد می سوزد.
یک سال پیش نیز قطعه دیگری از یک موشک چینی پیش از سقوط در ساحل عاج، در غرب آفریقا، از بالای نیویورک و لس آنجلس عبور کرد و به ساختمان ها لطمه زد اما هیچ نوع زخمی و مجروحی بر جای نگذاشت.
کارشناسان می گویند ورود مجدد بقایای این موشک در هفته جاری، قسمتی از یک مشکل بزرگ تراست که تنها وخیم تر خواهد شد؛ برای اینکه کشورها موشک های بیشتری را پرتاب می کنند که یا به زمین سقوط می کنند و به این سیاره لطمه می رسانند و یا ابری از بقایای فضایی ایجاد می کنند که می تواند ماهواره ها یا فضانوردان دیگر را به خطر بیندازد.


1400/02/23
21:16:05
0.0 / 5
826
تگهای خبر: اینترنت
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
آزینیک