تبدیل دی اكسید كربن به سوخت و تجزیه پلاستیك با نانواسفنج ها

تبدیل دی اكسید كربن به سوخت و تجزیه پلاستیك با نانواسفنج ها

پژوهشگران موسسه تحقیقات بنیادی تاتا در بمبئی هند، توانستند نانواسیدهای جامدی با ساختار اسفنجی را تولید كنند كه دی اكسید كربن را مستقیما به سوخت تبدیل نموده و ضایعات پلاستیكی را به هیدروكربن های تشكیل دهنده آن تجزیه می كند.



به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، اسیدهای جامد از ضروری ترین کاتالیزورهای ناهمگن هستند که توانایی تبدیل اسیدهای مایع را بوسیله فرایندهای شیمیایی مهم مانند شکستن زنجیره هیدروکربنی و آلکیلاسیون دارند.
محققان با بهره گیری از دو نوع اسید جامد شامل زئولیت های کریستالی و آلومینوسیلیکات های بدون شکل، نانوذراتی با ساختار اسفنج مانند تولید کردند که هم دارای خاصیت اسیدی زیاد و هم دارای سطح تماس وسیع هستند و قادرند واکنش های شیمیایی تجزیه پلاستیک و تبدیل دی اکسید کربن به دی متیل اتر را که نوعی سوخت شمرده می شود، با سرعتی قابل توجه، حجم بالا و پایداری مطلوب به شکلی پیش ببرند که از نظر اقتصادی کاملا مقرون به صرفه باشد.
تغییرات آب و هوایی شدید ناشی از افزایش قابل توجه دی اکسید کربن در اتمسفر و تجمع حجم عظیمی از ضایعات پلاستیکی در آب های زمین دو پیامد ناگوار کارهای انسان در چند قرن اخیر است که تا کنون چاره مناسبی برای مدیریت آنها شناسایی نشده است. اما تبدیل مستقیم دی اکسید کربن به سوخت و تجزیه پلاستیک به هیدروکربن های تشکیل دهنده آن که بعنوان مواد اولیه صنعتی کاربرد دارند، می تواند هر دو مشکل را به صورت همزمان حل کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications انتشار یافته است.


1399/05/15
23:36:33
5.0 / 5
1566
تگهای خبر: صنعت , كاربر
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آزینیک