با سامانه جراحی رباتیك؛

فرایند درمان ستون فقرات در ایران هوشمند شد

فرایند درمان ستون فقرات در ایران هوشمند شد

به گزارش آزینیک سامانه جراحی هوشمندی که توسط محققان یک شرکت دانش بنیان طراحی شده می تواند در فرآیند درمان ستون فقرات هم به کار برده شود.



به گزارش آزینیک به نقل از معاونت علمی و فناوری، علیرضا احمدیان مدیرعامل شرکت دانش بنیان سامانه جراحی هوشمند، درباره این سامانه اظهار داشت: سیستم راهبری جراحی هوشمند سامانه ای پیشرفته است که با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ساخته شده است و یکی از مهم ترین نیازهای حوزه سلامت کشور را پاسخ می دهد.
وی اظهار داشت: با کمک این سامانه هوشمند، فرایند درمان با کم ترین صدمه ممکن به نتیجه می رسد و ضمن افزایش دقت کاری جراح، فرایند بهبود هم در اثر جراحات وارد شده کم تر، سرعت می گیرد.
به گفته این فعال فناور، متخصصان زیادی از حوزه های فناوری متعدد در این طرح کلان ملی فناورانه مشارکت داشته اند و از حوزه هایی چون مهندسی پزشکی، بیومکانیک، کامپیوتر، هوش مصنوعی و دیگر فناوری ها به توسعه این محصول کمک کرده اند.
احمدیان بیان نمود: سیستم های راهبری جراحی پیشین بر اساس تصاویر، قبل از عمل مانند سی تی اسکن، ام آر آی و دیگر تصاویر بود که اطلاعاتی را در اختیار جراح قرار می داد. اما این اطلاعات در حین عمل بروزرسانی نمی گردد و نمیتوان تغییرات حین عمل را در آنها مشاهده کرد. در سیستم راهبری جدید، روند تازه ای شروع شده که تصاویر در حین عمل و متناسب با نیاز جراح تهیه شده و برای هدایت ابزار جراح مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان سامانه جراحی هوشمند، درباره مزیت های این سامانه جدید اظهار داشت: سیستم راهبری جراحی جدید با هدف هدایت ابزار جراح بر روی تصاویر دو بعدی فلوروسکوپی توسعه پیدا کرده است که بدون احتیاج به تابش مستمر اشعه، امکان مشاهده لحظه به لحظه موقعیت ابزار بر روی تصاویر را فراهم ساخته است و درحقیقت عملکرد آنرا به یک سیستم فلوروسکوپی مجازی میتوان تشبیه کرد.
به گفته این فعال فناور، طیف وسیعی از عمل های ارتوپدی که پیش از این به کمک تصاویر سی آرم هدایت می شدند، می توانند از مزایای این سیستم بهرهمند شوند. همینطور استفاده از این سیستم می تواند با کاهش صدمه به بافت های بیمار، تکنیک های بسته جراحی را گسترش دهد.
احمدیان اظهار داشت: طبق آمار انتشار یافته از جانب وزارت بهداشت، هم اکنون در حدود ۲۳۰۰ جراح ارتوپد در کشور فعال می باشند و نزدیک به ۴۰۰ دستگاهC-arm در بخش های ارتوپدی کشور وجود دارد. سامانه راهبری مبتنی بر فلوروسکپی می تواند بعنوان مکمل سیستم تصویربرداری، نقش مهمی در کاهش اشعه دریافتی تیم جراحی و بیمار داشته و همینطور زمان عمل را کوتاه تر کند.
وی افزود: نمونه ایران ساخت در حالی با کیفیتی هم پای نمونه خارجی تولید و عرضه می شود که واردات این محصول ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار دلار هزینه دارد. با تولید این محصول دانش بنیان سالانه بیشتر از یک میلیون دلار صرفه جویی ارزی محقق خواهد شد و با ایجاد زمینه های صادراتی، روند ارزآوری و رونق اشتغال هم رشدی چشم گیر خواهد داشت.

1400/06/09
21:24:22
0.0 / 5
723
تگهای خبر: دانش بنیان , فناوری , كامپیوتر , كیفیت
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آزینیک