درمان اختلالات عصبی به روش غیرتهاجمی

درمان اختلالات عصبی به روش غیرتهاجمی

به گزارش آزینیک محققان برای درمان اختلالات عصبی مانند صرع و پارکینسون به یک روش غیرتهاجمی دست پیدا کردند که با استفاده از امواج مافوق صوت متمرکز بدون احتیاج به جراحی و تحریکات عمیق مغزی، انواع خاصی از سلول های عصبی را به اصطلاح خاموش و روشن می کند و از این راه قادر به کنترل فعالیتهای حرکتی است.



به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، تحریک عمیق مغزی در خیلی از اختلالات عصبی همچون پارکینسون و صرع موفقیت های درمانی قابل ملاحظه ای داشته، روش های دیگری هم مانند کاشت ایمپلنت مغزی برای درمان اختلالات عصبی در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. این روش ها گرچه موفقیت آمیز هستند و قدم بزرگی محسوب می شوند؛ ولی تهاجمی به شمار می آیند و می توانند مشکلاتی را به علت جراحی ایجاد کنند.

روش غیرتهاجمی که محققان دانشگاه واشینگتن برای درمان اختلالات عصبی ابداع کردند، در واقع تلفیقی از سونوگرافی القاکننده اثرات گرمایی و ژنتیک است که نورون های عمیق مغزی را تحریک می کند و سونوترموژنتیک نام دارد. این روش در مراحل اولیه قادر به حل مشکلات حرکتی در بیماران مبتلا به پارکینسون و صرع است.

صرع یک اختلال عصبی است که منجر به تشنج می شود. تشنج ناشی از بیماری صرع مکرر است و در طول زمان شدیدتر می شود. تا امروز هیچ درمان قطعی برای این بیماری عصبی مزمن وجود ندارد و یک سوم بیماران مبتلا به صرع، در مقابل انواع درمان مقاوم هستند و روش های کنونی برای آنان موثر نیست.

بیماری پارکینسون معمولا با لرزش غیرارادی یک دست شروع می شود و به تدریج اغلب اندام ها را درگیر می کند. عدم تعادل، درد عصبی، بی اختیاری، اختلال خواب، تعریق بیش از اندازه، افسردگی و اضطراب از دیگر علایم این عارضه است.

علائم اولیه بیماری شامل لرزش بی اراده در دست، انگشتان دست و چانه، ریز شدن دست خط، کاهش حس بویایی، اختلال خواب و بدخوابی، مشکل در حرکت و راه رفتن و کاهش تعادل، احساس سفتی و کاهش انعطاف پذیری پاها، یبوست، کاهش تن صدا، سرگیجه و غش کردن است. در مجموع میتوان گفت این عارضه تلفیقی از عوامل ژنتیکی و محیطی است که منجر به صدمه به سلول های عصبی می شود. این افراد به مرور از شرکت در اجتماع و فعالیتهای اجتماعی سر باز می زنند و گرفتار افسردگی می شوند.

بر اساس گزارش روزنامه ایندیپندنت، معمولا علایم پارکینسون از ۵۰ سالگی نمایان می شود. البته امکان دارد از هر ۲۰ بیمار مبتلا، علایم در یک نفر پیش از ۴۰ سالگی بروز کند. بر مبنای بنیاد پارکینسون، مردان ۱.۵ برابر بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار دارند.

نتایج این مطالعه در نشریه انلاین Brain Stimulation انتشار یافته است.


1400/03/12
23:24:49
0.0 / 5
879
تگهای خبر: آموزش , دانشگاه
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
آزینیک