مدیرعامل بنیاد حامیان علم و فناوری:

12 هزار تبلت به دانشجویان نیازمند اهدا می شود

12 هزار تبلت به دانشجویان نیازمند اهدا می شود

به گزارش آزینیک مدیرعامل بنیاد حامیان علم و فناوری اظهار داشت: 12 هزار و 100 تبلت به دانشجویان نیازمند در دانشگاه های کشور اهدا می شود.


به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، محمدحسین امید روز یکشنبه در نشست خبری بنیاد حامیان علم و فناوری که در ساختمان این بنیاد برگزار شد، عنوان کرد: بنیاد حامیان علم و فناوری با همکاری دانشگاه ها در نظر دارد ۱۲ هزار و ۱۰۰ تبلت به دانشجویان بی بضاعت در ۱۱۰ دانشگاه کشور اهدا کند.
وی افزود: در هر یک از ۱۱۰ دانشگاه کشور، ۱۱۰ دانشجوی بی بضاعت برای دریافت تبلت شناسایی می شوند.
مدیرعامل بنیاد حامیان علم و فناوری تصریح کرد: شماری از دانشجویان بی بضاعت به علت مشکلات مالی در دوران پاندمی کرونا مجبور به گرفتن مرخصی تحصیلی شده اند.
امید افزود: در این حوزه با دانشگاه ها و برخی از بانک ها مذاکره شده است و این دانشجویان توسط دانشگاه ها برای دریافت تبلت انتخاب می شوند.
وی تصریح کرد: در جلسات اخیر هیأت مدیره بنیاد حامیان علم و فناوری، پویش پشتیبانی از دانشجویانی که امکان بهره مندی از آموزش های مجازی، تلفن همراه، کامپیوتر یا لپ تاپ ندارند، افتتاح شد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی همینطور اظهار داشت: فراخوان عمومی به مردم داده شده است که اگر به یاری ما بیایند این جمع از دانشجویان را بعنوان سمبل و نمونه حمایت نماییم. البته در دانشگاه های مختلف بنیادهای خیرین دانشگاه ها این اقدامات را شروع کرده اند.
امید افزود: در این مرحله، هر یک از دانشگاه هایی که مورد نظر این بنیاد است به انتخاب دانشگاه یا بنیاد، 110 دانشجو معرفی می گردند.
وی عنوان کرد: این روند ادامه می یابد اما به مرور زمان به سمت آموزش های حضوری پیش می رویم؛ با این وجود اگر قرار به ادامه روند آموزش های الکترونیکی باشد، این 12 هزار و 100 دانشجو فقط بخش کوچکی از دانشجویان بی بضاعت هستند.
مدیرعامل بنیاد حامیان علم و فناوری خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی برای اعطای تبلت از راه سایت بنیاد حامیان علم و فناوری شروع شده است اما پس از اطلاع رسانی از جانب رسانه ها از مردم کمک می گیریم چون که بنیاد حامیان علم و فناوری، واسط بین کمک های مردم و مجموعه دانشگاه است.
سابقه فعالیت خیرین در ایران
امید در ادامه به فعالیت خیرین در امور آموزشی پرداخت و عنوان کرد: پشتیبانی از دانشگاه ها بیشتر از این که توسط دولت ها باشد، توسط بنیادهای خیریه، موقوفات و مردم انجام می شود. در آلمان، آمریکا و فرانسه از این دست نمونه ها زیاد داریم.
وی افزود: پایه و اساس دانشگاه هاروارد با آن عظمت و تاثیرگذاری که در جهان علم و فناوری دارد، نیت خیر یک خیّر بود که زندگی خویش را برای این مجموعه اختصاص داد.
امید درباره قدمت امور خیریه در کشور تصریح کرد: سابقه کارهای خیریه در آموزش و پژوهش کشور از دنیا بیشتر است، بعنوان مثال ربع رشیدی ۷۰۰ سال قبل ایجاد و با موقوفات اداره می شد، همینطور در آن زمان از سراسر دنیا دانشجو، معلم و محقق داشت. علاوه بر این، در آیین زرتشت هم وقف برای کارهای علمی و آموزشی مرسوم بود.
وی خاطرنشان کرد: در دوران معاصر، توجه به موقوفات برای نسل جدیدی از مجموعه علمی کشور وجود نداشت و فقط می توان به دانشگاه تهران اشاره کرد؛ این دانشگاه از بدو تاسیس در سال ۱۳۱۳ مورد توجه دولت ها و مردم بود و موقوفات زیادی دارد.
مدیرعامل بنیاد علم و فناوری افزود: مرحوم محمدعلی جمالزاده نویسنده ایرانی، پیش از فوت همه زندگی خویش را وقف دانشگاه تهران کرد و بنیادی برای این دانشگاه تهران تاسیس کرد؛ مرحوم باستانی پاریزی و مرحوم ایرج افشار هیأت امنای این بنیاد بودند.
امید اضافه کرد: املاک متعدد، اراضی کشاورزی، باغات و قنوات از موقوفات دانشگاه تهران است. پس از پیروزی انقلاب هم دانشگاه فردوسی مشهد دراملاک موقوفی اقدامات خوبی انجام داد اما خلاء حضور خیرین آموزش عالی در کشور حس می شد البته به این مفهوم نیست که وقف و خیرین در کشور کمرنگ شده باشد چون که خیرین در حوزه های دیگر مانند آموزش و پرورش و بهداشت فعال بودند.
ایجاد ۶۰ بنیاد خیرین در بخش آموزش عالی
وی با بیان اینکه در حوزه آموزش عالی کار زیادی در حوزه خیرین و وقف انجام نشده بود، اظهار داشت: در سال ۹۳، بند هفتم از ماده پنجم سیاست های علم و فناوری که از جانب مقام معظم رهبری ابلاغ گردید بر ضرورت تقویت وقف، امور خیریه و پشتیبانی از مجموعه آموزش عالی تاکید کرده است. در همان زمان، وزارت علوم نهضتی برای احیای سنت وقف در مجموعه آموزش عالی کشور فعال کرد و بر مبنای هماهنگی های به عمل آمده با خیرین ارتباط برقرار شد و بنیادهای حامی علم و فناوری در دستور کار قرار گرفت.
امید همینطور اظهارداشت: در کمتر از ۲ سال نزدیک به ۶۰ بنیاد خیریه آموزش عالی در کشور بوجود آمد و پشتیبانی از دانشگاه ها را بر عهده داشتند. در همه دانشگاه های مهم مثل شیراز، صنعتی شریف و تبریز این بنیاد تاسیس شد. همینطور در دانشگاه تهران ۲ تا ۳ بنیاد اختصاصی برای مجموعه پردیس ها و دانشکده ها شکل گرفت.
وی درباره بنیاد حامیان علم و فناوری تصریح کرد: این بنیاد بعنوان مجموعه ای که فعالیتهای ملی باشد، شکل گرفت. بنیاد حامیان علم و فناوری در حوزه های مختلف از بنیادهای دیگر خیریه دانشگاه ها حمایت می کند.
مدیرعامل بنیاد علم و فناوری اضافه کرد: این بنیاد در سال ۹۵ شکل نهایی به خود گرفت؛ هیأت امنای ۹ نفره ای در آن فعال می باشند و برخی از روسای دانشگاه ها در این مجموعه عضویت دارند. در پنج سال قبل نزدیک به هزار میلیارد تومان به آموزش عالی کمک کردند که این کمک ها به ساخت و ساز، ایجاد دانشگاه ها، کمک به پژوهشگاه ها و آزمایشگاه ها اختصاص یافت.
امید اهداف این بنیاد را پشتیبانی از علم و فناوری در سرتاسر کشور ذکر کرد و اظهار داشت: این بنیاد همینطور از فعالیتهای چند پشتیبانی از کرسی های علم و فناوری، پشتیبانی از دانشجویان بی بضاعت، اشتغال زایی و کارآفرینی همینطور پشتیبانی از جوایز علمی پشتیبانی می کند.
وی درمورد برطرف شدن مشکلات موقوفات دانشگاه تهران هم عنوان کرد: در گذشته مشکلاتی با دستگاههای مختلف در مورد موقوفات این دانشگاه داشتیم چونکه بخشی از موقوفات آنرا برخی دستگاه ها تصرف کرده بودند؛.
مدیرعامل بنیاد حامیان علم و فناوری خاطرنشان کرد: درحال حاضر اغلب این مشکلات رفع شده است و موقوفات دانشگاه تهران در قالب ساختار جدید، احصا و خیلی از موقوفات مجاز، تبدیل به احسن شده اند.
به گزارش آزینیک به نقل از ایرنا، بنیاد حامیان علم و فناوری ایران با ایجاد ساختاری داوطلبانه و پویا با کمک های مردمی برای تحقق اهداف این بنیاد و اجرای نیات یاریگران با هدف گفتمان سازی برای جلب و هدایت سرمایه گذاری ها به سمت علم و فناوری، شبکه سازی و ارتباط با لایه های مختلف جامعه، برنامه ریزی دقیق و هدفمند برای تأمین نیات خیرین و واقفین، مشارکت دهی خیرین در نقاط کانونی فعالیت اثرگذار در حوزه علم و فناوری، تشکیل شبکه بنیادها و توزیع فعالیت ها برای توسعه علم و فناوری و بسترسازی برای حل مشکلات کشور و ارتقای امکانات از راه علم و فناوری فعالیت می کند.
این بنیاد در سال ۱۳۹۵ با موسسین ازجمله رضا فرجی دانا، عباس مصلی نژاد، محمد حسین امید، علی سعیدی و عبدالرضا باقری بنا نهاده شد.



منبع:

1399/10/15
13:39:35
0.0 / 5
816
تگهای خبر: الكترونیك , تلفن همراه , دانشگاه , سایت
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
آزینیک