تشخیص كرونا با دستگاه ایرانی تصویربرداری در كمتر از ۲۰ ثانیه

تشخیص كرونا با دستگاه ایرانی تصویربرداری در كمتر از ۲۰ ثانیه

آزینیك: یك شركت ایرانی برای اولین بار یكی از معروف ترین دستگاه های تصویربرداری سیار تشخیص بیماری كرونا را كه توانایی تشخیص در كمتر از 20 ثانیه را دارد، مونتاژ و به بازار ارائه كرد.


این شرکت فناور ایرانی توانسته یکی از معروف ترین دستگاه های اروپایی در زمینه تصویربرداری سیار را که هم اکنون جزو نخستین رده تشخیص بیماری کرونا است، به کشور منتقل و مونثاژ کند. با بهره گیری از این دستگاه می توان در کمتر از ۲۰ ثانیه ابتلای فرد به کرونا را تشخیص داد.
در اپیدمی یک بیماری در جامعه بعد از مرحله بیماریابی، نخستین و مهم ترین مرحله، تشخیص بیماری است، تشخیص خصوصاً در زمان همه گیری یک بیماری باید از حساسیت، دقت و سرعت بالایی برخوردار باشد، برای تشخیص یک بیماری از ابزارهای مهمی چون معاینات بالینی، آزمایش های پزشکی، تصویربرداری و موارد دیگر بهره گرفته می شود.
با توجه به شیوع بیماری کرونا در دنیا و به دنبال آن در ایران، تشخیص این ویروس جدید خود به تنهایی از معضلات خیلی از کشورها شده چونکه خیلی از علائم این بیماری با بیماری آنفلوآنزا و سرماخوردگی مشترک است، تصویربرداری، سی تی اسکن وآزمایش با کیت های تشخیصی کرونا همچون راه های تشخیص این بیماری بشمار می رود.
دستگاه تصویربرداری سیار که دراصطلاح پزشکی به آن تصویربرداری موبایل نیز می گویند دستگاه ایکس ری بسیار سنگین و های تک است که به سبب داشتن چرخ به آن تصویربرداری سیار گفته می شود.
سهیل صادقیان مدیرعامل این شرکت فناور درباب این دستگاه روز یکشنبه درگفت وگو با خبرنگار دانشگاه وآموزش ایرنا اظهارداشت: باتوجه به اپیدمی کرونا استفاده ای که از این دستگاه در شناسایی این ویروس می شود مربوط به تصویربرداری از قفسه سینه است.
وی اشاره کرد: برای بیمارانی که ریه درگیر با ویروس کرونا دارند می توانیم درکمتر از۲۰ ثانیه با بهره گیری از این دستگاه آنرا تشخیص دهیم که آیا فرد بیمار نیاز به آی سی یو و مراقبت های بیشتر دارد یا خیر.
وی اظهارداشت: از لحاظ استاندارد سازمان بهداشت جهانی، تصویربرداری از قفسه سینه، نخستین رده تشخیص بیماری کرونا است و پس از آن مریض را به سی تی اسکن ارجاع می دهند وبرای اطمینان بیشتر از کیت های تشخیص کرونا استفاده می نمایند، اگر بیمار از این فیلتر که شامل تصویربرداری قفسه سینه است، رد شود به سرعت می توانند برای فرد بیمار تصمیم گیری کنند.
مدیرعامل این شرکت فناور تصریح کرد: درمواردی که بیمار توانایی رفتن به بخش رادیوگرافی و سی تی اسکن را ندارد، می توان دستگاه را بالای سر بیمار برد و در کمتر از چند ثانیه عکس رادیوگرافی را روی مانیتور دستگاه مشاهده کرد.
صادقیان اشاره کرد: تصاویر ثبت شده توسط سیستم پکسف فلش و سی دی قابل انتقال هستند، مهم ترین برتری تصویربرداری قفسه سینه بر سی تی اسکن در بیماران کرونایی کاهش احتمال انتقال ویروس در جریان روند انجام آنها است، به خصوص در رادیوگرافی موبایل این خطر می تواند به حداقل برسد، تمیز و ضد عفونیکردن دستگاه سی تی اسکن بسیار دشوار است.

تولید مستقل دستگاه تصویربرداری سیار در ایران و خاورمیانه
این فعال در عرصه فناوری درباب مونتاژ این دستگاه در کشور اظهار داشت: برای نخستین بار است که این دستگاه از مجوز مونتاژ با کمک صندوق پژوهش و فناوری تجهیزات پزشکی غیر دولتی دارد، تبدیل به تولید مستقل درایران می شود، نه فقط در ایران بلکه در خاورمیانه هم حتی این تولید مستقل دستگاه به این سطح فناوری هنوز منحصر به فرد است.
صادقیان تصریح کرد: این دستگاه، دستگاهی است که به لحاظ تکنولوژی خودش را ثابت کرده است و معروفترین دستگاه کاربردی در اروپا است اما ما برای نخستین بار توانستیم تکنولوژی آنرا به ایران منتقل نماییم و در نظر داریم در آینده نزدیک این دستگاه را بطور مستقل تولید وطرح های پیشرفته آنرا عرضه نماییم.
وی افزود: درحال حاضر دستگاه موجود کاملا مونتاژ ایران است، ما در اولین مرحله ابتدا به صورت قطعات ریز این دستگاه را مونتاژ کرده ایم و از این به بعد بر روی مهندسی معکوس این دستگاه کار می نماییم که بتوانیم قطعات آنرا بسازیم هم اکنون این کار را بر روی مونوبلاک دستگاه انجام می دهیم.
وی همین طور گفت د: هنوز مهندسی معکوس این دستگاه تمام نشده است ولی مونتاژ ایران این دستگاه انجام و هم اکنون چند دستگاه وارد بازار ایران شد ومورد استفاده بیمارستان ها و مراکز تحقیقاتی کشور شده است.
مدیرعامل این شرکت فناور درباب استفاده از حمایت ها و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برای تولید مهندسی معکوس این محصول اضافه کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت های دانش بنیان حمایت می کند در صورتیکه ما شرکت فناور هستیم هنوز دانش بنیان نشده ایم اما به سبب اینکه طرح ما طرح های تک بود و سطح آن نیز متفاوت می باشد بوسیله صندوق های واسط یعنی صندوق های پژوهش و فناوری غیردولتی تجهیزات پزشکی توانستیم از حمایت های صندوق نوآوری و شکوفایی برخوردار شویم.
بومی سازی دستگاه در کمتر از یکسال با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی
صادقیان بیان کرد: کمک صندوق پژوهش وفناوری که واسط صندوق نوآوری وشکوفایی هستند حداقل فرآیند کاری ما را ۵ سال جلو انداخت، ما توانستیم از ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات این صندوق استفاده نمائیم، به لحاظ ارزش قیمتی این دستگاه، قیمت واحد معادل خارجی آن ۳ میلیارد تومان است و دستگاه ما الان نیز یک و نیم میلیارد تومان قیمت دارد، مبلغ به لحاظ عددی، مبلغ زیادی نبود ولی اینکه ما وارد این ورطه شدیم و درباب حمایت ها اطلاع رسانی شد بیشتر از مبلغ دریافتی ارزش داشته است.
وی درباب مدت زمان لازم برای بومی سازی این دستگاه اظهار داشت: کمتر از یک سال زمان برای بومی سازی این دستگاه لازم است البته بر روی این پروژه ۱۰ سال به صورت علمی کار شده است اما به سبب اینکه به لحاظ مالی و فنی پشتوانه نداشتم زمان بسیاری را سپری کرده اما می توان گفت باتوجه به آن عقبه علمی که وجود دارد در کمتر از یکسال با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی تولید مستقل آنرا انجام دهیم.
این دستگاه در ابتدای سال ۹۹ در پاویون متشکل از ۵۰ شرکت دانش بنیان و فناور در نمایشگاه جهش تولید و دستاوردهای مقابله با کرونا Corotech۲۰۲۰ که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برگزار شده بود؛ در معرض دید قرار گرفت.





1399/05/16
11:19:00
5.0 / 5
1507
تگهای خبر: تكنولوژی , دانش بنیان , دانشگاه , فناوری
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
آزینیک