رییس دانشگاه صنعتی امیركبیر:

رویکرد دولت سیزدهم در اکتشافات نفتی فناورانه و دانشگاه محور است

رویکرد دولت سیزدهم در اکتشافات نفتی فناورانه و دانشگاه محور است

به گزارش آزینیک رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: رویکرد وزارت نفت در دولت سیزدهم در صفر تا صد اکتشافات نفتی فناورانه و دانشگاه محور است.


سیدحسن قدسی پور روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره تشکیل کمیته مشترک بین دانشگاه صنعتی امیرکبیر و وزارت نفت عنوان کرد: گفت وگوهایی با وزارت نفت، یک تیم خودروساز و هوافضا داشتیم که جای امیدواری است بتوانیم شرکتهای دانش بنیانی را در این حوزه ها بکار بگیریم و دانشگاه در این حوزه ها نسبت به قبل حرف بیشتری برای گفتن داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: جلسه ای با خجسته مهر رئیس شرکت ملی نفت ایران داشتیم که قرار شد گروههای فناور را تشکیل دهیم. سیاست و استراتژی وزارت نفت در دولت قبل این بود که به دانشگاه ها یک حوزه میدان نفتی مثل میدان دارخوین یا الوند را واگذار می کردند. بر همین مبنا چندین قرارداد آنها با دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده که به خوبی درحال پیشرفت است.
قدسی پور خاطرنشان کرد: همکاران وزارت نفت در دولت جدید پیشنهاد داده اند که صفر تا صد حفر یک چاه نفتی هم باید به سمت حوزه های فناورانه برود که بنده هم استقبال کردم.
رییس دانشگاه صنعتی اظهار داشت: زمانی که گفته می شود صفر تا صد یک چاه، این مسئله زمینه های گوناگونی دارد؛ ازاین رو بهتر است که دانشگاه صنعتی امیرکبیر یک زمینه تخصصی را انتخاب نماید و وارد شود البته این دانشگاه در زمینه های مختلف آمادگی همکاری دارد.
وی افزود: هوشمندسازی چاه یکی از فعالیتهای دانشگاه امیرکبیر در حوزه نفتی است که از قبل هم در این حوزه پروژه هایی را به سرانجام رسانده ایم؛ هم اکنون هم آمادگی اجرای این نوع پروژه ها را داریم. همینطور در حوزه پایین دستی چاه مانند سیمان و بتن کردن دیواره های چاه که هر کدام از آنها یک حوزه تخصصی و فناورانه است؛ ازاین رو این حوزه ها را به صورت شرکت دانش بنیان و تیمی سازمان می دهیم که با شرکت نفت سریعتر جلسه داشته باشیم.
قدسی پور درباره تحقیقات در میدان نفتی الوند هم اظهار داشت: تحقیقات ما در این میدان نفتی بر روی ازدیاد برداشت بود. در زمینه ازدیاد برداشت دانشکده های ما طراحی هایی را انجام دادند که بر مبنای آن انفجارهایی در ۲ تا ۳ هزار متری زیر زمین صورت می پذیرد تا مقدار استخراج نفت بیشتر شود.
وی اضافه کرد: نفتی که از چاه استخراج می شود، قسمتی از آن درون چاه می ماند؛ ازاین رو با تکنولوژی هایی که به کار گرفته می شود، تلاش بر این است که نفت بیشتری از چاه تخلیه شود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره راه اندازی رشته های میان رشته ای و رشته های نوپا اظهار داشت: فناوری ها دو دسته اند یکی نوظهور هستند که پیشتازی در این حوزه با دانشگاه ها است؛ چون که در دانشگاه ها با تحقیقات مطالب جدید کشف و به محصول تبدیل می شوند و در زندگی مردم امکان دارد مورد استقبال قرار بگیرد امکان دارد که مورد استقبال هم نگیرد و در واقع نوظهورها دارای ریسک بالا هستند.
وی اضافه کرد: دومین دسته فناوری های بالغ است. فناوری های بالغ فناوری هایی هستند که مرحله ریسک خویش را گذرانده اند و سرمایه گذاری های آنها ریسک کمتری دارد. ازاین رو بهتر است شرکتهای دانش بنیان ما محصولات جا افتاده بازاری را کپی سازی کنند.
قدسی پور افزود: فناوری های بالغ دوران ریسک و سرمایه گذاری های خطرناک را گذرانده اند و فناوری نوظهور و بین رشته ای هنوز این دوران را نگذرانده اند بعنوان مثال رباتیک یکی از رشته های بین رشته ای است که چندین سال روی آن کار شده و مقرر است آنها را به مرور تبدیل به رشته نماییم اما این مورد زمان می برد و دقت و مسائل خویش را می طلبد.
وی اضافه کرد: درباره بعضی از گرایش های رشته های مدیریت و رباتیک هم درحال مذاکره هستیم این مطلب به بررسی بیشتر نیاز دارد و امکان دارد زمان بر باشد.


منبع:

1401/01/24
13:22:39
0.0 / 5
431
تگهای خبر: آموزش , تكنولوژی , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
آزینیک