افزایش عمر پیل سوختی با رطوبت ساز غشایی تولید ایران

افزایش عمر پیل سوختی با رطوبت ساز غشایی تولید ایران

گازهای واکنشگر در هنگام ورود به توده پیل سوختی غشا پلیمری باید دارای رطوبت بهینه باشند، مرطوب سازی این گازها به کمک یک مرطوب ساز غشایی صورت می پذیرد که در شرکت دانش بنیان داخلی طراحی شده است.


به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجموعه غشاالکترود پیل های سوختی پلیمری بیشترین تأثیر را در طول عمر و راندمان آنها دارد.
رطوبت مناسب غشا سبب انتقال یون هیدروژن به میزان کافی شده و در نتیجه واکنش های شیمیایی پیل را زیاد می کند.
خشکی غشا علاوه بر انتقال نیافتن یون ها سبب شکنندگی غشا خواهد شد؛ بنابراین مرطوب سازها نقش مهمی در افزایش راندمان و طول عمر پیل سوختی پلیمر ایفا می کنند.
زهرا جهانشاه مدیرعامل این شرکت دانش بنیان که این محصول دانش بنیان را تولید کرده است، اظهار داشت: شرکت ما در راه کاهش مصرف انرژی گام های زیادی برداشته است. یکی از محصولاتی که در این حوزه تولید شد، مرطوب ساز غشایی بود که در عرصه انرژی های تجدیدپذیر از آن استفاده می شود.
وی اضافه کرد: پیشبینی ما این بود که این محصول را میتوان در صنعت خودروسازی به کار گرفت، اما هنوز خودرو های پاک که با هیدروژن کار می کنند، در کشور با استقبال خوبی مواجه نشده اند.
مرطوب ساز غشایی به دلیل غیرفعال بودن و انجام نشدن واکنش شیمیایی و سادگی در ساختار نقش ویژه ای در سیستم پیل های سوختی پلیمری ایفا می کند.
ساخت نمونه کارگاهی به همراه دستگاه تست مرطوب ساز انجام گرفته و منحنی های کار مرطوب ساز برای سه دمای منفی ۵۵، ۷۰ و ۸۰ درجه تعیین شد که تولید هوای ۱۰۰ درصد مرطوب با نقاط دمای شبنم به ترتیب منفی ۵۵، ۳۸ و ۴۶ درجه را امکان پذیر می کند.
کاربرد این مرطوب سازها به همراه پبل سوختی یک کیلو وات در دمای منفی ۶۰ درجه با عنایت به نمودارهای سایکرومتری منجر به تولید رطوبت ۹۰ درصد برای هوا خواهد شد.
مرطوب سازی گاز هیدروژن به میزان ۱۰۰ درصد در دماهای بالاتر هم امکان پذیر است و از شکستن پیل های سوختی جلوگیری می کند.
تولید آجر خورشیدی
محصول دومی که با استفاده از فناوری مشابه توسط این شرکت دانش بنیان تولید شد، آجر خورشیدی است.
آجر خورشیدی را میتوان در ناحیه های مختلف ساختمان و مناطق صعب العبور نصب کرد. این آجرها در طول روز نور و انرژی را ذخیره و در طول شب آنها را ساطع می کنند.
این محصول در همین ابتدای کار مشتریان زیادی پیدا کرد و در ساختمان ها از آن استفاده می شود. کاهش مصرف برق و نصب آسان همچون مزیت های مشخص این محصول است.
آجرهای خورشیدی ایران ساخت هنوز به تولید انبوه نرسیده است، اما به واسطه تولید انبوه، قیمت آن کاهش قابل ملاحظه ای می یابد و از نمونه خارجی آن به مراتب ارزان تر می شود.
مجموع ۱۰ فرصت شغلی در این شرکت دانش بنیان بوجود آمده است و در آینده نزدیک هم احیانا ۳۰ فرصت شغلی مستقیم دیگر به وجود خواهد آمد و عملا با توسعه این فناوری شاید صدها شغل هم به صورت غیرمستقیم خلق شود.


منبع:

1400/07/01
11:27:26
0.0 / 5
704
تگهای خبر: دانش بنیان , صنعت , فناوری , كاربر
این مطلب آزینیک را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط آزینیک
نظرات خوانندگان آزینیک در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
آزینیک